Her blir de most av illsinte okser - over 20 skadd

Den årlige happeningen i Pamplona fikk dramatisk slutt med over dobling i antall skadde.

MOST AV OKSER: Her blir flere most av de illsinte oksene under et av de årlige okseløpene i Pamplona. Foto: EPA/Josu Santesteban/NTB Scanpix
MOST AV OKSER: Her blir flere most av de illsinte oksene under et av de årlige okseløpene i Pamplona. Foto: EPA/Josu Santesteban/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det gikk ekstra vilt for seg  under dagens okseløp som arrangeres under den årlige San Fermin-festivalen i Pamplona i Spania.

Flere titalls mennesker ble skadd da de ble innsperret i den smale inngangen til tyrefekterarenaen, etter at illsinte okser hadde jaget dem gjennom byens gater. Flere andre ble skadd et sted gjennom den 850 meter lange løypa oksene får løpe.

23 skadd i dag Det var et fåtall okser som forårsaket skadene på vei inn til arenaen, mens seks andre ble ført inn en sidevei.

Det betyr travle dager for Javier Sesma, som leder akuttenheten ved Navarra-sykehuset, der minst 23 personer ble brakt til behandling, melder nyhetsbyrået AFP. En av dem, en 19-åring fra Spania, er alvorlig skadd etter at han ble påført en skade i brystet som følge av løpet. En 28 år gammel mann fra Irland skal også ha blitt skadet i brystet.

- 19-åringen er spesielt hardt skadd med traumer i brystet som gjør det vanskelig for ham å puste. Han er tilkoblet respirator, sier Sesma.

To personer blir behandlet fordi de ble spiddet av oksenes horn. En 35-åring fra USA skal ha fått hornene i en av rumpeballene, mens en 18-åring fra Spania skal ha blitt spiddet gjennom armhulen.

Vil undersøke episoden Lokalpolitiker Javier Morras forteller at myndighetene nå vil undersøke hva som er årsaken til at så mange ble innesperret i den smale inngangen.

Tallene skadet ble etter dagens episode mer enn fordoblet, etter hele seks dager der det har blitt arrangert okseløp der 22 har blitt skadet. Under fredagens løp ble tre menn spiddet.

Bare 15 personer har de siste 100 åra blitt drept under det berømte løpet, og tiltrekker seg hundrevis av turister.

23 SKADD: Dette betyr travle dager for sykehuset i Pamplona. Foto: EPA/Josu Santesteban/NTB
23 SKADD: Dette betyr travle dager for sykehuset i Pamplona. Foto: EPA/Josu Santesteban/NTB Vis mer