Her blir de tatt

24-åringen ble kjørt ut av byen, utstyrt med kniv, og tvunget til å rane en bensinstasjon. Men i stedet ble mennene som truet ham pågrepet av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

24-åringen klarte å snike seg fram til et nabohus og fikk varslet politiet. Utenfor bensinstasjonen ventet de to kidnapperne i 30-åra i en grå van. 24-åringen kom ikke tilbake med ransutbytte, som de hadde ventet. I stedet ble de to mennene overrasket av politiet.

-  Etter det vi har forstått, ble fornærmede tvunget til å rane bensinstasjonen. Han ble utstyrt med en kniv, men gjennomførte ikke ranet og varslet oss i stedet, sier operativ uteleder Lars Erik Jarodd.

Han opplyser at pågripelsen av de to mennene, på 30 og 38 år, foregikk uten dramatikk.

Minst en av dem var påvirket av narkotika da han ble pågrepet i Oslo-området. Politiet beskriver alle de tre involverte i saken som kjenninger fra Oslos narkomiljø. De har alle dommer fra tidligere av.

Etter det Dagbladet erfarer, skal 24-åringen ha blitt kidnappet av de to mennene idet han skulle kjøpe narkotika i Oslo sentrum. Han skal ha oppsøkt de to mennene i samme ærend ved tidligere anledninger.

Politiet trodde i går kveld ikke at det var en gjeldssituasjon mennene imellom som var årsaken til at 24-åringen ble tvunget til å utføre ranet.

 VENTET:  Den to pågrepne mennene ventet utenfor i denne grå vanen mens 24-åringen utførte ranet.
VENTET: Den to pågrepne mennene ventet utenfor i denne grå vanen mens 24-åringen utførte ranet. Vis mer
KJENNING: Begge de to mennene som ble pågrepet ved bensinstasjonen i utkanten av Oslo, beskrives som kjenninger av politiet.