Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her blir demonstranten slått av Trump-tilhenger

- Jeg protesterte mot Trumps fascisme, rasisme, løgner og kvinnehat.

AGGRESSIVT: Det har kommet til sammenstøt mellom Donald Trumps tilhengere og motdemonstranter på flere av hans valgmøter. Under nattas valgmøte i Tucson i delstaten Arizona ble demonstranten Bryan Sanders slått i ansiktet av en av Trumps tilhengere.Foto: Mike Christy/Arizona Daily Star/AP/NTB Scanpix
AGGRESSIVT: Det har kommet til sammenstøt mellom Donald Trumps tilhengere og motdemonstranter på flere av hans valgmøter. Under nattas valgmøte i Tucson i delstaten Arizona ble demonstranten Bryan Sanders slått i ansiktet av en av Trumps tilhengere.Foto: Mike Christy/Arizona Daily Star/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De siste ukene har stemningen vært veldig aggressiv mellom tilhengerne til den republikanske presidentkandidaten Donald Trump og demonstranter som har møtt opp for å protestere mot den kontroversielle eiendomsmogulen.

Tidligere denne måneden endte det med voldelige opptøyer da Trump avlyste et arrangement i Chicago. En Trump-tilhenger ble også siktet for å ha slått ned en demonstrant i Nord-Carolina. Natt til søndag skjedde det igjen.

Bryan Sanders hadde møtt opp på valgkamparrangementet til Donald Trump i Tucson i Arizona lørdag, for å vise sin avsky mot Donald Trump og hans politikk.

- Jeg protesterte mot Trumps fascisme, rasisme, løgner og kvinnehat, sier han til Arizona Daily Star.

- Vi skal stoppe dette Det tok ikke mange minuttene før Sanders, som bar på en plakat med teksten «Trump is bad for America», ble hentet av Trumps innleide sikkerhetsvakter. 

Sanders hevder selv at han ble sparket og slått flere ganger på vei ut av lokalene. TV-kameraene plukket også opp øyeblikket da en av Trumps tilhengere gikk fysisk til angrep på Sanders. 

- Han reiv skiltet ut av hånda mi og slo meg uten forvarsel, sier han og legger til:

- Vi skal stoppe dette, det kommer ikke til å fortsette. Om det krever at noen blir slått i ansiktet så er det greit, ikke noe problem.

Politiet i Tucson opplyser at de har arrestert en 32 år gammel mann, som er mistenkt for å stå bak volden.

- Vil slå ham Etter hendelsene tidligere i år er Trump blitt massivt kritisert fra de andre republikanske presidentkandidatene, media og andre for å ha kommet med klare oppfordringer til vold.

- Jeg har lyst til å slå ham i ansiktet, sa Trump under et tidligere valgkamparrangement om en demonstrant.

- I gode gamle dager hadde sånne folk blitt fraktet ut herfra på båre, sa han under et annet arrangement.

Trump har selv avvist at han har gjort noe som helst for å skape en hatsk og voldsforherligende tone. I stedet har han gjentatte ganger påstått at flere av demonstrantene blir sent til hans valgmøter av den demokratiske presidentkandidaten Bernie Sanders' tilhengere.

I tillegg har han varslet at han vurderer å betale advokatutgiftene for mannen som er siktet for vold under arrangementet i Nord-Carolina. Flere politiske kommentatorer hevder Trump forsøker å score politiske poeng på å innta offerrollen.

Leder Til tross for alle hendelsene, leder fortsatt Trump klart blant de republikanske presidentkandidatene.

De som fortsatt er med i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat er Trump (683 delegater); Ted Cruz (421) og Ohio-guvernøren John Kasich (145). Delegattallene er de siste anslagene fra TV-kanalen CNN.

Hele Norges coronakart