Her blir demonstrantene fraktet til politihuset

Innbrakt for hærverk.

HER BLIR DEMONSTRANTENE BUSSET VEKK En av de anholdte tok dette bilde fra bussen. MMS-foto: Privat
HER BLIR DEMONSTRANTENE BUSSET VEKK En av de anholdte tok dette bilde fra bussen. MMS-foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet har innbragt rundt hundre personer etter opptøyene ved Israels ambassade i kveld.

-Jeg har ikke gjort noe, og de fleste andre som er tatt inn er også uskyldige, påstår en av demonstrantene som ble busset til politihuset. Han forteller at politiet vilkårlig brakte inn demonstranter.

- Jeg var en av de dumme som ikke klarte å løpe unna. Jeg skulle bare skrive for skoleavisen, sier den 17 år gamle Oslo-gutten til Dagbladet.no. Han vet ikke hva som nå skjer.

- Vi ble bare omringet og påsatt strips. Men jeg håper at jeg snart slipper ut, sier 17 åringen.

«Politiet har hittil innbrakt om lag 100 personer for ordensforstyrrelser. I tillegg har politiet pågrepet to personer, mistenkt for blant annet vold mot politiet», skriver politiet.

Må tisse i hjørnene
- Det er kaldt her. Veldig kaldt. Vi er alle stengt inne på et stort rom. De fleste er uskyldige, sier en 17 år gammel jente til Dagbladet.no.

- Vi får ikke lov til å gå på do og må tisse i hjørnet her inne. Vi har vært her to timer og noen har små blærer, sier hun.
Ved 19.30-tida i kveld er stemningen inne i buret begynt å bli ganske amper. Politiet har begynt å sluse folk ut av buret, to av gangen.

- Folk er sure og stadig flere må gå på do. Vi har fått to beskjeder fra politiet. Først sa de at vi måtte overnatte. Etterpå ga de beskjed om at de som registrer seg kan slippe ut. Men vi vet ikke hva som skjer, sier den 17 å gamle gutten til Dagbladet.no.

Demonstrasjonen begynte som en fredelig markering utenfor Stortinget 14 i dag, men utartet til voldelige sammenstøt mellom politi og noen grupper med ungdommer.

Politiet skriver i en pressemeldign at de observerte «voldsom aggresjon» fra et større antall personer:
«Det ble avfyrt raketter, utøvd skadeverk og kastet gjenstander mot politiet og andre, og av hensyn til de involvertes sikkerhet har politiet benyttet tåregass for å spre folkemengder.»

De innbrakte fraktes med busser til Politihuset på Grønland i Oslo. Der vil det bli vurdert hvorvidt noen av disse vil bli pågrepet og siktet.

Politiet har til nå registrert skader på to personer. Skadene skal ha oppstått inne i folkemengden foran den israelske ambassaden, hvor det ble benyttet fyrverkeri og kastet steiner og andre gjenstander.

FRAKTET TIL POLITIHUSET: Her står politiet inne på bussen og passer på de innbrakte. MMS-foto: Privat
FRAKTET TIL POLITIHUSET: Her står politiet inne på bussen og passer på de innbrakte. MMS-foto: Privat Vis mer
VENTER: De anholdte demonstrantene var fortsatt i buret i politihuset ved 20-tida i kveld. MMS-foto: Privat
VENTER: De anholdte demonstrantene var fortsatt i buret i politihuset ved 20-tida i kveld. MMS-foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer