PÅGREPET: Den antatte raneren av Jacobsen urmaker på Lillestrøm ble i dag pågrepet av Politiet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
PÅGREPET: Den antatte raneren av Jacobsen urmaker på Lillestrøm ble i dag pågrepet av Politiet. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Urmaker-ranet i Lillestrøm:

Her blir den antatte knivraneren pågrepet

Tatt utenfor urmakeren to timer etter ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- LILLESTRØM (Dagbladet): Klokken 10.13 i formiddag mottok politiet meldinga om at Urmaker Jacobsen i Lillestrøm var ranet.

- En person kom inn i butikken og truet en ansatt med kniv. Den ansatte hadde da ikke tilgang på hverken skap eller kasse, men raneren fikk med seg noen ferdige reparasjoner. Vi har litt å rydde opp i med kundene våre, sier Jørgen Borling som er daglig leder i butikken.

Han opplyser om at raneren oppholdt seg i butikken i omtrent tre minutter og at overvåkingskameraene tok gode bilder av ransmannen, både med og uten maskering.

JAKTET: Innsatsleder Marit Furuseth ved Øst politidistrikt. Video: Øistein Norum MonsenVis mer Vis mer

Politiet satte inn alle tilgjengelige ressurser på å fakke knivraneren.

Omtrent to timer etter det grove ranet møtte to personer opp utenfor Jacobsen urmaker. De gikk rolig opp til sperrebåndet som var satt opp rundt butikken og henvendte seg deretter til politiet. Etter kort tid ble den ene av de to personene ført bort til en ventende politibil der han ble plassert i baksetet.

AVHØR: Mannen tilbragte omtrent 20 minutter i baksetet på politibilen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
AVHØR: Mannen tilbragte omtrent 20 minutter i baksetet på politibilen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Samtidig ble den andre personen kroppsvisitert, påsatt håndjern og fraktet av gårde i en uniformert politibil. Politiet opplyser til Dagbladet at den andre personen kun har status som vitne.

Mannen som er siktet for knivranet ble kort tid etter også fraktet videre til politihuset.

KJØRT I ARRESTEN: Etter at politiet gjennomførte et avhør av mannen ble han flyttet til politistasjonen på Lillestrøm. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
KJØRT I ARRESTEN: Etter at politiet gjennomførte et avhør av mannen ble han flyttet til politistasjonen på Lillestrøm. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

I en pressemelding fra politiet i Lillestrøm som ble sendt ut i ettermiddag opplyses det at antatt gjerningsperson ble identifisert av lokalt politi før han ble pågrepet, mistenkt for ranet.

- Han ble gjenkjent av politiet på overvåkning, sier politiadvokat Fanny Charlotte Tysland

Tøffing

Urmakeren ved Torget i Lillestrøm har blitt ranet tidligere.

- Vi ble også ranet i sommer, men før det er det 12 år siden forrige gang butikken var utsatt for et ran, sier Jørgen Borling, som er daglig leder i Jacobsen Urmaker på Lillestrøm.

Borling forteller at alt står bra til med den ansatte som ble utsatt for ranet.

- Han har ingen fysiske skader. Han er en tøffing, sier butikkleder Borling til Dagbladet.

- Vi har prosedyrer der vi tar vare på våre ansatte i etterkant av slike hendelser. Vi har også rutiner for hva vi skal gjøre hvis noe sånt skjer. Vedkommende fulgte alle prosedyrene, så det gikk bra. Nå er det opp til politiet, sa Borling til Dagbladet tidligere i dag.

Politiadvokat Fanny Charlotte Tysland sier til Dagbladet at det nå gjennomføres avhør av den siktede.