Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her blir den antatte skytedesperadoen pågrepet etter å ha forskanset seg i timesvis på abortklinikk

Tre drept og titalls skadd.

TATT: Politiet i Colorado Springs pågriper en mann mistenkt for å stå bak skytingen på en abortklinikk i Colorado Springs. Foto: REUTERS/Isaiah J. Downing
TATT: Politiet i Colorado Springs pågriper en mann mistenkt for å stå bak skytingen på en abortklinikk i Colorado Springs. Foto: REUTERS/Isaiah J. Downing Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Etter fem timer er skytingen ved abortklinikken til Planned Parenthood i Colorado Springs i Colorado over. Ordføreren i byen, John Suthers, skriver på Twitter at gjerningsmannen er pågrepet, melder CNN.

En politimann og to andre er drept, og et titalls personer, derav fire politimenn, er skadd i skytingen, melder Denver Post

- Jeg vil henvende meg til ofrenes nærmeste. Dette er en forferdelig, forferdelig tragedie som har skjedd her i Colorado Springs i dag. Vi har mistet to sivile ofre, og vi sørger over tapet av en veldig modig politibetjent, sier ordfører i Colorado Springs, John Suthers.

En talsperson for politiet, Catherine Buckley, antydet på en pressekonferanse litt tidligere at gjerningsmannen kunne ha brakt med seg eksplosiver.

- Vi vet at den mistenkte tok med seg flere gjenstander. Vi kjenner ikke til nøyaktig hva disse gjenstandene er, sa Buckley.

Omringet i lobbyen Politiet undersøker nå hva disse gjenstandene inneholder.

Hele situasjonen startet da gjerningsmannen forskanset seg på helseklinikken rundt klokka 11.30 lokal tid og varte i flere timer. Det er uklart hvor mange som er skadet, men ifølge politiet er minst 11 personer sendt til sykehus.

Politikilder sier til NBC News at gjerningsmannen begynte å skyte mot politiet fra parkeringsplassen utenfor helseklinikken og deretter inne fra bygget. Først skal tre politimenn ha blitt skadd. Nå kan så mange som fem politimenn være skadd.

SKADD: En person blir fraktet til sykehus etter å ha blitt skadd i skyteepisoden ved en helseklinikk i Colorado Springs. Foto:Daniel Owen/Colorado Springs Gazette/TNS
SKADD: En person blir fraktet til sykehus etter å ha blitt skadd i skyteepisoden ved en helseklinikk i Colorado Springs. Foto:Daniel Owen/Colorado Springs Gazette/TNS Vis mer

Etter den første skuddvekslingen på parkeringsplassen, skal gjerningsmannen, som hadde et AK-47-liknende våpen, ha blitt omringet i lobbyen. Han skal likevel ha klart å forskanse seg.

Folk i nærliggende forretningsbygg ble også stengt inne mens jakta på gjerningsmannen foregikk.

En rekke demonstrasjoner President Barack Obama er orientert om hendelsen.

- Tankene våre går til alle de involverte i denne tragiske situasjonen. Vi kjenner ennå ikke omstendighetene og motivene bak denne kriminelle handlingen, og vi vet ennå ikke om Planned Parenthood faktisk var målet for dette angrepet, sier sjefen for Planned Parenthood Rocky Moutains, Vicki Cowart, i en uttalelse til pressen.

Klinikken er den siste tida blitt utsatt of en rekke demonstrasjoner etter at skjulte videoopptak nylig viste sjefer for Planned Parenthood mens de diskuterte bruk av organer fra fostere til forskning, skriver New York Times. Planned Parenthood mener imidlertid at videoene, som stammer fra konservative kilder, er så kraftig redigert at de ikke gir et riktig bilde av samtale.

Planned Parenthood er en nasjonal organisasjon som tilbyr helsetjenester og sexundervisning til kvinner og menn i USA. De har om lag 700 helseklinikker og yter tjenester til 2,7 millioner mennesker i USA årlig. En av tjenestene Planned Parenthood tilbyr, er aborter. Det har ført til at organisasjonen opp gjennom åra er blitt utsatt for mange angrep fra abortmotstandere.

EVAKUERT: Politi og brannvesen evakuerte folk fra helseklinikken til Planned Parenthood. Foto: REUTERS/Isaiah J. Downing
EVAKUERT: Politi og brannvesen evakuerte folk fra helseklinikken til Planned Parenthood. Foto: REUTERS/Isaiah J. Downing Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media