Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her blir den berusede mannen overmannet av to boksere

Forsøkte å åpne kabindøra og komme seg inn i cockpiten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): En latvisk tobarnsfar (33) risikerer flere års fengsel og en gigantbot etter at han truet besetningen og passasjerene på et Ryanair-fly tidligere i sommer, ifølge Expressen.se.

Livredde passasjerer ble vitne til at 33-åringen gjentatte ganger forsøkte åpne kabindøren og komme seg inn i cockpiten.

Flyets kaptein så ingen annen utvei enn å foreta en nødlanding på flyplassen Säve utenfor Gøteborg.

I dag startet rettsaken mot mannen i svensk tingrett.

Ville gå av
Hendelsen fant sted 7. juni i år. 33-åringen befant seg i London og skulle til Riga for å hente datteren.

Mannen har i avhør fortalt at han er redd for å fly og at han derfor tok noen øl før han gikk ombord i flyet.

Kabinpersonalet og medpassasjerene forteller imidlertid at han dro fram en vodkaflaske like etter avgang og begynte å drikke.

Ikke lenge etter begynte han å plage de andre passasjerene og flyvertinnene.

Han skrek blant annet ut at han skulle drepe en kvinne i Riga og forlangte av kabinpersonalet å få gå av flyet umiddelbart.

Nødlandet
I et forsøk på å roe ned mannen, valgte besetningen etter hvert å ta ham fra vodkaflasken.

Da slo mannen seg helt vrang. Han forsøkte å åpne kabindøren som benyttes for å gå inn og ut av flyet og ville også inn i cockpiten.

- Etter andre, tredje samtale med kabinpersonalet der de fortalte at noen forsøkte å åpne en dør, beordret jeg passasjerene til å ta på seg setebelter, har flyets kaptein forklart i politiavhør, ifølge Expressen.

33-åringen nektet fremdeles å sette seg. Hans oppførsel ble oppfattet som svært truende av mange passasjerer. Mange fikk panikk og flere barn ombord gråt.

I samråd med flygeledere i Sverige og Danmark, ble det bestemt at flyet skulle lande på nærmeste flyplass - Säva i Göteborg.

Overmannet av boksere
Like før nødlandingen, grep to av passasjerene inn.

Mennene, som viste seg å være profesjonelle boksere, tvang mannen tilbake til plassen, spente han fast og holdt ham til flyet var på bakken.

Klare på Säve ventet flere politipatruljer som pågrep 33-åringen.

Blodprøver viser at han hadde en promille på 2,3 like etter pågripelsen.

Nekter straffskyld
33-åringen, som fram til nå har sittet i varetekt i Göteborg, forklarte i retten i dag at han husker svært lite fra denne flyturen.

Han mener at blackouten skyldes en kombinasjon av alkohol og slankemedisiner han går på og at han derfor ikke kan lastes for det som har skjedd.

Mannen er tiltalt for blant annet kabinbråk og for å ha motsatt seg pågripelse.

Blir han funnet skyldig, risikerer han fengselsstraff i minimum to år.

Ryanair krever også en erstatning på 250 000 kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling