Her blir den påkjørte elgen dyttet og dratt etter bena

- Håndterte elgen på en dyrevenning måte, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skogens konge ble påkjørt ved Neslandet i Nordre Buskerud og skapte kø i begge kjøreretingene på E16 i går ettermiddag.

Elgen var i live og prøvde å reise seg flere ganger, men var tydelig skadet av påkjørselsen.

- Vitner begynte å dytte og dra i elgen som fortsatt var i live. De ville ha den ut av veien slik at folk kunne kjøre videre, sier Dennis Askeland, som var vitne til elgpåkjørselen.

Forkastelig Han kjørte sammen med noen venner i samme bil og var på ulykkesstedet rett etter hendelsen. De begynte å filme behandlingen elgen fikk av andre personer på stedet.

- Folk dro elgen fra bakbena. Det er forkastelig å behandle en skadet elg på denne måten, selv om den sperrer veien, mener Askeland.

Han observerte flere vitner som ble støtt av måten elgen ble behandlet på. Viltnemda ble kontaktet like etter påkjørselen og det var i mellomtiden vitnene ville dra elgen mot grøftekanten.

Behandlet fint Viltnemda kom på stedet kort tid etter påkjørselen. Elgen hadde sprukket vom og knekt rygg og ble avlivet på vanlig måte, ved skudd.

Når noen kjører på et dyr er de pliktig til å ringe politiet slik at de får varslet Viltnemda. I tillegg skal folk bistå slik at dyret ikke skal lide for mye.

- Her har elgen blitt dratt til siden slik at det ene feltet ble åpnet for trafikk. Det ble møtt med forståelse fra Viltnemda. Her har folk håndtert dette på en samfunnsnyttig og dyrevenning måte, sier operasjonsleder i Nordre Buskerud, Espen Sola.

PÅKJØRT: Her ligger elgen midt i veien etter å ha blitt truffet av en bil. Den ble dratt til side for at trafikken kom fram. Foto: Tipser / Dennis Askeland
PÅKJØRT: Her ligger elgen midt i veien etter å ha blitt truffet av en bil. Den ble dratt til side for at trafikken kom fram. Foto: Tipser / Dennis Askeland Vis mer