Her blir den ubevæpnede demonstranten skutt

Dramatisk video fra Egypt viser tilsynelatende hvordan soldater skyter ned ubevæpnede demonstranter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoen av den ubevæpnede demonstranten som går tanksene rett i møte med hendene opp i lufta, går nå verden rundt. Mannen, som ikke er identifisert, blir så skutt. Ifølge opplasteren av videoen blir han skutt av egyptiske soldater i byen Ismailia, men dette er ikke verifiserte opplysninger.

Opptaket er gjort av Det muslimske brorskap, som de siste dagene har sett at egyptiske myndigheter har angrepet leirene deres. I et annet opptak fra brorskapet fra den samme episoden, ser man mannen bli båret bort mens han blør fra ryggen.

Du kan se den dramatiske videoen øverst i denne saken. Dagbladet velger å ikke vise bildene av øyeblikket der mannen blir skutt.

Ifølge offisielle kilder døde fire mennesker under gårsdagens sammenstøt i Ismailia, men det er ikke bekreftet om mannen i videoen er en av dem. Tallene er uansett høyst usikre.

Volden har eksplodert i Egypt siden onsdag, da det kokte over etter uker med spenning etter avsettelsen av brorskapets president Mohamed Mursi. Kravet fra demonstrantene har vært at Mursi må gjeninnsettes, men statsminister Hazem al-Beblawi svarte i dag med å foreslå at hele brorskapet oppløses.

- Forslaget diskuteres nå i regjeringen, sier en talsmann for Beblawi.

Over 600 personer ble drept onsdag, mens 170 døde under gårsdagens sammenstøt, ifølge tall fra det egyptiske helsedepartementet.