Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her blir det 2900 kroner i bot for å kaste sneipen på bakken

Strenge straffer for forsøpling.

STRAFFES MED BOT: Røykere i Italia får 2900 kroner i bot for å kaste sneipen på bakken. Illustrasjonsbilde. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
STRAFFES MED BOT: Røykere i Italia får 2900 kroner i bot for å kaste sneipen på bakken. Illustrasjonsbilde. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Italienske myndigheter vil ha slutt på forsøpling i gatene, og gjør det nå straffbart å kaste sigarettsneiper på bakken. Syndere som blir tatt på fersken må regne med å betale en bot på 300 euro, tilsvarende 2900 kroner.

Men det er ikke bare røykerne som nå skal straffes for forsøpling. Dersom man spytter ut en tyggis på gata, eller kaster fra seg en kvittering, kan man bli straffet med bøter fra 30 til 150 euro.

Følger opp Paris-avtalen Etter to år med diskusjoner vedtok regjeringen i Italia forrige uke den nye loven, som introduserer flere nye tiltak for miljøvern og bærekraftig utvikling, skriver Roma Today.

Myndighetene sier den nye lovgivningen følger opp den globale klimaavtalen som ble vedtatt i Paris 12. desember.

- Dette er et viktig skritt i retning av avtalen som ble inngått i Paris, sier miljøvernminister Gian Luca Galetti, ifølge il Fatto Quotidiano.

Gratis offentlig transport I tillegg til bøter mot forsøpling, innfører Italia en ny øko-skatt som belønner byer som har en «god avfallshåndtering», mens byene som ikke når minimumsmålene for søppelinnsamling vil få økt skattenivå.

Regjeringen vil også bevilge 35 millioner euro til klimavennlige tiltak. En stor andel av pengene vil gå til å tilby gratis offentlig transport og utvide eksisterende by-sykkel-ordninger, skriver avisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media