Været

Her blir det 30 grader

Denne helga kan være siste sjanse for sommer på Østlandet, Sørlandet og Vestlandet sør for Sognefjorden. Resten av landet må regne med regn og skyer.

FORTSATT SOMMERVÆR: Det ligger an til noen flotte dager i Sør-Norge denne helga. Her fra Bekkelagsbadet i Oslo. foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORTSATT SOMMERVÆR: Det ligger an til noen flotte dager i Sør-Norge denne helga. Her fra Bekkelagsbadet i Oslo. foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Vakthavende meteorolog Marit Berger ved Meteorologisk Institutt melder om fortsatt sol og sommer på Østlandet og Sørlandet fram til og med mandag. Fra tirsdag er det ventet et væromslag.

Resten av landet - med unntak av Vestlandet sør for Sognefjorden må regne med skyer og regn i dagene som kommer.

Østlandet

- Fredag blir nok den beste dagen med sol og temperaturer opp mot 30 grader. Lørdag, søndag og mandag vil det være litt mer skyer, men fortsatt vil temperaturene være godt over 25 grader, sier meteorolog Berger til Dagbladet.

Det vil fortsatt bli opp mot 25 - 26 grader utover i neste uke, men deler av Østlandet må belage seg på noe regn tirsdag. Fram til neste fredag ser det ut til å bli skyet oppholdsvær på store deler av Østlandet.

Sørlandet

- Også på Sørlandet vil fredagen bli den beste dagen, med sol og temperaturer rundt 25 grader. Lørdag, søndag og mandag vil det være litt skyer, men stort sett sol. Også på Sørlandet blir det et væromslag tirsdag med regn, forteller Berger.

Resten av uka, fram til fredag, er det ventet skyet oppholdsvær, med noe sol. Temperaturene vil være rundt 22 grader.

Vestlandet

Sør for Sognefjorden ser fredagen ut til å bli den beste dagen, med temperaturer fra 20 til 25 grader.

I helga er fare for skyer langs kysten. Fra Hordaland og nordover er det fare for noe regn. Søndag mener meteorolog Berger at det kan være håp om gløtt av sol. Fra mandag av vil det være perioder med nedbør, og skyet grått vær fram til neste fredag.

Møre og Trøndelag

Sommeren ser ut til å være over fra Møre og Romsdal og nordover.

Starten av helga vil bli preget av skyer og perioder med regn. Indre del av Trøndelag kan få litt sol og oppholdsvær søndag.

Mens makstemperaturen de første dagene vil ligge rundt 15 til 17 grader, er det ventet over 20 grader til uka. Men det vil fortsatt være overskyet.

Nordland

I nord vil det regne.

- Fredagen ser det ut til å bli skyet vær med noe regn i Nordland. Sør i Norland er det ventet oppholdsvær lørdag, mens det vil regne nord for Bodø. Resten av uka vil bli preget av skyet oppholdsvær, forteller Berger.

Maks temperaturen i Nordland vil variere fra 10 til 11 grader fredag og opp mot 20 grader i slutten av uken.

Troms og Finnmark

Det vil stort sett regne i Troms og Finnmark fra fredag av.

- Værutsiktene viser skyer og regn. Trolig vil regnet avta søndag. Resten av uka kan det bli noen perioder med regn, men det ser ut til å bli skyet oppholdsvær.

Temperaturen i Troms vil stort sett variere fra 10 til 15 grader i neste uke.

I Finnmark er det også ventet noe regn i helga, men stort sett mindre regn i indre deler av Finnmark.

- På vidda kan vi få litt sol, sier meteorolog Berger.

På Svalbard er det ventet noe regn fredag og lørdag, mens sola kan bryte igjennom søndag. Fram til fredag er det ventet skyer, men stort sett oppholdsvær.

Temperaturen i Longyearbyen er ventet å ligge fra fire til ni grader.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer