Sommerværet

Her blir det 34 grader!

Hetebølgen herjer i Europa, og denne helga vil vi også få et blaff av de hissige temperaturene.

34 GRADER: Deler av Sør- og Østlandet kan få en liten smak av hetebølgen i Europa til helgen. Vannet er fortsatt ganske kaldt, så det varmeste været får trolig de som holder til litt inn fra kysten i Agder og Telemark. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
34 GRADER: Deler av Sør- og Østlandet kan få en liten smak av hetebølgen i Europa til helgen. Vannet er fortsatt ganske kaldt, så det varmeste været får trolig de som holder til litt inn fra kysten i Agder og Telemark. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et høytrykk fra Sahara steg innover kontinentet mandag. Det har resultert i høye temperaturer på 40-tallet, samt høy luftfuktighet i enkelte land denne uka.

Det ble tidlig fastslått at hetebølgen ikke ville påvirke Norge, og at vi ikke kunne forvente oss annet enn en god, gammeldags norsk sommer.

Men nå er oppfordringen klar: På med shorts, kom deg ut og nyt sola.

- Jeg blir ikke overrasket hvis det i morgen blir over 30 varmegrader noen steder, sier meteorolog ved Meteorologisk institutt, Rafael Escobar Løvdahl, til Dagbladet.

Prognosene har tatt en helomvending.

34 plussgrader

Lørdag blir pekt ut som den desidert varmeste dagen. Det er først og fremst Sørlandet og de sørlige delene av Østlandet som får føle ringvirkningene av hetebølgen over Europa.

- I Rogaland er det til dels pålandsvind, så der blir det ikke fullt så varmt. Men litt lenger øst er det mulig med temperaturer rett over 30 grader, sier Løvdahl.

Løvdahl forteller at det er vanskelig å si nøyaktig hvor det blir varmest, men påpeker at det trolig blir i Agder eller Telemark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer