Her blir det bråk

Krf og Venstre varsler kamp om klima og fattigdom. Kaller budsjettet en provokasjon.

Må forhandle: Finansminister Siv Jensen i Vandrehallen på Stortinget etter at hun hadde presentert statsbudsjettet onsdag. Her er alle interessegrupper representert, men de Jensen først og fremst skal forhandle med er Krf og Venstre. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Må forhandle: Finansminister Siv Jensen i Vandrehallen på Stortinget etter at hun hadde presentert statsbudsjettet onsdag. Her er alle interessegrupper representert, men de Jensen først og fremst skal forhandle med er Krf og Venstre. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Venstre og Krf er nøkkelpartiene for å få gjennom statsbudsjettet til den blå-blå regjeringen og de to støttepartiene har allerede en liste klar med saker der de vil kreve endring. Særlig Venstre er kraftig provosert av miljøprofilen på Siv Jensens budsjettforslag. Sveinung Rotevatn (V) kaller budsjettet en provokasjon.

- Klima og miljøfeltet er det viktigste stedet å få til en endring. Det er ikke fordi klima og miljø er viktig for Venstre, men fordi her leverer regjeringen ingen ting. Budsjettet er en provokasjon med tanke på at vi var enige om å vri skatter og avgifter i grønn retning. Vi var enige om å overoppfylle klimaforliket, men her er ikke en gang klimaforliket oppfylt, sier Sveinung Rotevatn (V).

Han viser til samarbeidsavtalen mellom de fire borgerlige partiene der det står at Regjeringen skal føre en offensiv klimapolitikk og forsterke klimaforliket. - Vi kan ikke leve med en slik klimaprofil. Vi kan ikke leve med en reell nedgang drivstoffavgiftene slik at det blir billigere å kjøre stor forurensende bil og at vi skal kutte i skogvern. Her må det tas betydelige grep og det eneste som er sikkert med dette budsjettet er at det ikke vil gå gjennom i Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer