Du leser nå Dagbladet Pluss

Nyhetsanalyse

Her blir det bråk: Disse politiske kampene vil prege 2017

Det blir kamp mot tvangssammenslåing av kommuner. Det grønne skiftet og krav vern av Lofoten og Vesterålen skaper ny strid, og regjeringen må snarest løse en akutt ulvestrid.

KAMP OM LOFOTEN OG VESTERÅLEN: Også valgkampen i 2017 vil dreie seg om vern av Lofoten og Vesterålen, eller konsekvensutredning og mulig oljeutvinning i områdene..
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix .
KAMP OM LOFOTEN OG VESTERÅLEN: Også valgkampen i 2017 vil dreie seg om vern av Lofoten og Vesterålen, eller konsekvensutredning og mulig oljeutvinning i områdene.. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men kampen om regjeringsmakt vil dominere det nye året i norsk politikk. Hvem er best egnet til å styre Norge, få ned ledigheten, skape nye arbeidsplasser og sørge for trygghet for innbyggerne i en urolig verden? Velgernes svar vil avgjøre om Erna Solberg får fortsette som statsminister, eller om Jonas Gahr Støre kaprer regjeringsmakten.

Kampen mot sperregrensa

Men både Solberg og Støre må sikre støtte fra flere partier for å kunne styre.

Forutsetningen for fortsatt blåblå regjering er at Høyre og Frp gjør gode valg. Aps nestleder Trond Giske har spådd et resultat høyt oppe på 30-tallet for sitt parti. Senterpartiet ligger godt an på målingene. Men mest sannsynlig trenger Støre også et SV over sperregrensa. På borgerlig side er Solberg avhengig av at Venstre kommer denne grensa. KrF, som både Solberg og Støre ønsker på sitt lag, sliter også med oppslutningen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.