<strong>RAKETTVÆR:</strong> Disse stedene i Norge får «rakettvær» på nyttårsaften. Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix
RAKETTVÆR: Disse stedene i Norge får «rakettvær» på nyttårsaften. Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix Vis mer

Her blir det finest vær på nyttårsaften

Dette er værvinnerne - og taperne - på årets siste dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nyttårsaften er rett rundt hjørnet, og mange gleder seg til å fyre opp fyrverkeriet ved midnatt. For å se fyrverkeriet tydelig på himmelen, lønner det seg å ha været på sin side.

De som er heldigst med været i år er bosatt på Østlandet eller i Troms og Longyearbyen.

- Troms er værvinner på nyttårsaften. Det blir østavind og mye pent vær, sier Sjur Wergeland ved Meteorologisk institutt.

- Ikke så bra rakettvær

Finnmark er ikke like heldig med været, og vil få snø og skydekke.

- Rakettværet blir ikke så veldig bra her, men det blir ikke så veldig kaldt på grunn av skyene. Temperaturene vil nok ligge på rundt minus 10 grader. Det er ikke så kaldt til å være Finnmark, sier meteorologen.

Fra Lindesnes og vestover vil det komme vestavind inn fra havet og mye regn. Vestlandet og Midt-Norge har de dårligste prognosene for å se fyrverkeriene.

- Det ser ut til å bli et stort nedbørsområde som dekker hele området fra sør og til og med Nordland. Det blir ikke bare regn, men det blir mye regn, sier Wergeland.

Særlig Trøndelag og Møre og Romsdal vil få en våt nyttårsaften.

Prognosene viser at det kan komme 50 til 80 millimeter regn fra mandag morgen til tirsdag morgen.

OOOPS....: Da Mariah Carey opptrådte på Times Square, New York, på nyttårsaften, gikk ikke alt helt som planlagt. Video: Splash DV / NTB Scanpix Vis mer

Oppholdsvær i øst

Østlandet får fint nyttårsvær og kan belage seg på god utsikt til rakettene.

Østafjells, altså den delen av Sør-Norge som ligger «øst for fjella», ligger i ly for regnværet og vil få oppholdsvær.

- Noen av skyene fra regnet kommer seg muligens over fjellene, men det blir ikke plagsomt. Her blir det oppholdsvær, men man bør være oppmerksom på at det kan bli kraftige vindkast, sier meteorologen.

Han forteller at Meteorologisk institutt vurderer å sende ut et spesialvarsel på sterk vind for alle fylkene, men at de vil avvente til i morgen for å se an forholdene.

- Bortsett fra kraftig vind blir det nok gode forhold østafjells. Det er bedre jo mer øst du kommer, altså lenger vekk fra skyene og regnet som skaper dårlig vær på Vestlandet.

Fint på Svalbard

Agder-fylkene og Telemark kan dermed komme til å få noe nedbør utover kvelden.

Blant værvinnerne på nyttårsaften finner vi Longyearbyen.

- Der blir det nordavind og pent vær. Det blir kaldt med temperaturer på minus 15 grader, men det er de vant til der oppe, sier Wergeland.

EPISODE 25: Sigurd Storm, Dagbladets julekonge, viser deg hvordan du pynter bordet til nyttårsaften. Godt nytt år! Se alle episodene her: https://www.youtube.com/watch?v=2CNgVD1D3ic&list=PLxz-E8oobCInR3po1MEABvf4A6nDXxXts Regi og foto: Endre Vellene Prosjektleder, klipp, grafikk og b-foto: Håkon Eikesdal B-foto: Per Ervland, Lise Rafaelsen, Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer