<strong>LUFTIG:</strong> Eiksparken blir liggende i halvlandlige omgivelser nordøst i Bærum, på grensa til Oslo. Samtlige leiligheter får balkong eller terrasse. Grafikk: Backe Prosjekt
LUFTIG: Eiksparken blir liggende i halvlandlige omgivelser nordøst i Bærum, på grensa til Oslo. Samtlige leiligheter får balkong eller terrasse. Grafikk: Backe Prosjekt Vis mer

Her blir det forbudt å røyke på balkongen

Nytt boligkompleks i Bærum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nordøst i Bærum, på grensa til Oslo, skal boligkomplekset Eiksparken stå ferdig i 2018. Til sammen 66 leiligheter skal oppføres, alle får enten balkong og terrasse. Prisen ligger mellom ca. 3,5 og 11 millioner kroner.

Men ifølge planen vil ikke beboerne kunne ta seg en røyk på balkongen eller terrassen. Byggherre Backe Prosjekt har i sitt forslag til vedtekter for det nye sameiet lagt inn et røykeforbud.

- Dette er fordi røyken kan trekke inn i leilighetene gjennom friskluftsinntaket i ytterveggen, slik at det blir lukt inne. Fra tidligere prosjekter vet vi at flere beboere finner dette sjenerende, sier Bjørn Tore Hagness, daglig leder for Backe Prosjekt, til Dagbladet.

- Kan endres Det var NRK Østlandssendingen som først omtalte saken.

Hagness framholder at Backe ikke ønsker å legge seg opp i hva folk gjør på sin egen balkong.

- Dette er bare et utkast fra oss, og det nye sameiets generalforsamling står fritt til å endre på vedtektene. Men hittil har vi ikke fått noen negative reaksjoner - tilbakemeldingen fra meklere er tvert imot at kjøperne er positive til dette, sier han.

Må ta hensyn Det fins allerede flere borettslag og sameier som oppfordrer andels- eller sameierne til ikke å røyke på balkongen. Det unike ved Eiksparken er at leilighetene selges med et medfølgende røykeforbud.

Advokat Anders Leisner i Huseiernes Landsforbunds juridiske avdeling forklarer overfor NRK at regler om røyking på balkong kommer inn under eierseksjonslovens definisjon av å ta hensyn til naboene. Han er ikke sikker på at et forbud vil stå seg rettslig.

- Er forholdene slik at røyking på egen balkong alltid vil være et problem for naboer, må nok et forbud overholdes. Men tar man seg en blås på balkongen uten at det sjenerer noen, tror jeg ikke man kan forby det, sier han.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer