Her blir det hvit desember

I løpet av den kommende uka blir det varierende grad av snøfall. - Ikke den beste julestemningen ennå, sier meteorolog.

NEDBØR: I store deler av landet blir det regn og sludd den kommende uka. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN / Dagbladet
NEDBØR: I store deler av landet blir det regn og sludd den kommende uka. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN / Dagbladet Vis mer
Publisert

I motsetning til deler av Østlandet, har snø vært en mangelvare enkelte deler av Nord-Norge den siste tida.

- Det er som regel kontraster i Norge. Når Sør-Norge har dårlig vær, er det Nord-Norge som får fint vær, sier vakthavende meteorolog Charalampos Sarchosidis ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

I Tromsø har snøen så vidt dekket bakken de siste dagene, til tross for at det på samme tid i fjor var over 30 cm snø.

- Det er ikke full vinter. Ikke den beste julestemningen ennå, sier Sarchosidis.

Ifølge meteorologen vil det fortsatt bli plussgrader i Nordland, men Troms og Finnmark vil beholde minusgradene. Finnmarksvidda vil til og med få tosifra minusgrader.

- Men det ser ut som at indre Østlandet vil få bedre snøforhold enn noen steder i Nord-Norge, fortsetter han.

LØYPE: Turistene som besøkte den kinesiske mur 21. november virket ikke til å være forberedt på dette. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: Newsflare Vis mer

Sludd og snø

Folk i hovedstaden må imidlertid belage seg på å dra opp i høyden for å finne snø den kommende tida. På Østlandet vil temperaturen være på sitt høyeste mandag.

- Så vil temperaturen gradvis falle etter det. Det spørs om nedbøren som kommer natt til fredag fram til natt til lørdag kan komme som sludd og snø, sier meteorolog Kristen Gislefoss.

For Oslo by vil nedbøren mest sannsynlig komme i form av regn, og temperaturmåleren kan vise opptil fem grader. Derfor blir steder som Tryvann, Kvitfjell og Hemsedal et alternativ for skiføre.

- Lite vær i vente

Flere steder på Vestlandet var det svært glatte veier søndag formiddag, og både Vest politidistrikt og Vegvesenet anmodet bilførere til å være forsiktige.

Ifølge vakthavende meteorolog Magnus Haukeland er det imidlertid «lite vær i vente» på Vestlandet og Trøndelag den neste uka. Det kan bli snø i indre strøk og på fjell, men den vil trolig ikke legge seg.

- Den generelle trenden er at det fortsetter med samme værtype som tidligere. Noe som gjør at de ikke blir så mye nedbør, sier Haukeland.

- Det kommer en ny front mandag østfra, som gir litt nedbør på Østlandet fra søndag kveld, og så kommer det mot vest første del av mandagen, sier han.

Lenger sør - blant annet i Bergen - blir det plussgrader og regn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer