Her blir det kø

Drammensbrua, Sollihøgda, Hallingdal og langs Mjøsa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andre påskedag er tradisjonelt en stor utfartsdag. Trette påsketurister pakker biler, barn og ski og vender nesa mot hjemstedet. Allerede i går var trafikken tett inn mot Oslo. Sent på kvelden sto køen over Drammensbrua, og over Sollihøgda var det saktegående kø. I dag er påsketrafikken allerede godt i gang, men foreløpig uten tilløp til kø eller stans i trafikken.

- Vi teller hvor mange biler som er på veien og hvor fort de kjører. Trafikken er økende, sier vaktoperatør Solvor Sandli ved Vegtrafikksentralen til Dagbladet.no.

Utsatte steder

Hun forventer at trafikken tetter seg til på de samme stedene i dag som i går.

- Det er vanskelig å si når, men det blir nok i løpet av ettermiddagen, mener hun.

Strekninger der bilistene må forberede seg på å finne på leker, gåter og ordspill i bilen, er blant annet E6 langs jøsa, spesielt i området Hamar - Stange. På riksvei 7 i Hallingdal, for eksempel Flå - Hønefoss, ventes det stor trafikk, og det blir ikke noe bedre på E16 fra Hønefoss over Sollihøgda. Også over Drammensbrua måtte mange bilister senke farta i går, og slik blir det også utover dagen.

- Det kan også bli litt småkøer i Gudbrandsdalen der alle skistedene kommer ned, sier Sandli.

På Vestlandet var trafikken treg mellom Trengereid og Indre Arna. I dette området må påskebilistene finne frem tålmodigheten og telle langsomt ned også i dag. Vegtrafikksentralen antar at alle innfartsveiene mot Bergen vil få kø en eller annen gang i løpet av ettermiddagen. I Trøndelag går trafikken som normalt, og det forventes ingen store køer mot kvelden.

Her blir det kø

Finværet gjør at mange kan komme til å utsette ferieavreisen mot kvelden, i tillegg til at de som har hatt hjemmepåske, tar seg en ekstra utfart før hverdagen begynner igjen.

Selv om mange bilister dro hjem i går, forventes hovedtrykket i dag. Jo lenger utpå ettermiddagen du drar, jo større blir dermed sjansen for saktegående trafikk.