Nyttårsaften:

Her blir det oppholdsvær

Lurer du på om det blir klart nok til å se nyttårsrakettene der du befinner deg på lørdag? Da har du kommet til riktig sted.

KAN BLI SKUFFET: Det er ikke sikkert at akkurat dette barnet, som ble avbildet til et illustrasjonsfoto under rakettoppskytningen i Trondheim i 2019, får se årets nyttårsraketter. I Trøndelag er det nemlig ikke meldt opphold på nyttårsaften. Foto: Gorm Kallestad / NTB
KAN BLI SKUFFET: Det er ikke sikkert at akkurat dette barnet, som ble avbildet til et illustrasjonsfoto under rakettoppskytningen i Trondheim i 2019, får se årets nyttårsraketter. I Trøndelag er det nemlig ikke meldt opphold på nyttårsaften. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Meteorologisk institutt begynner nemlig å danne seg et ganske klart bilde over hvordan nyttårsværet blir over det ganske land.

Det er langt fra hele landet som blir velsignet med oppholdsvær 31. desember, skal vi tro prognosene til statsmeteorolog Martin Granerød.

Han har ingen gladmelding til innbyggerne som bor nord for Stad og Dovre:

- Herfra og hele veien opp til Troms kommer været til å bli preget av sludd og snøbyger. Det blir skiftende, rett og slett; noen perioder med opphold, noen med litt nedbør som sludd eller snø, sier Granerød.

På de mest utsatte stedene kan det blåse opp til liten kuling, men stort sett bør det i dette området gå greit for folk å skyte opp rakettene, ifølge meteorologen.

I Troms og Finnmark blir det for det meste skyet.

- Det kan komme litt lett snø i Troms og på vidda, men ytre strøk av Finnmark ser ut til å slippe unna nedbøren. Med andre ord blir det her opphold og gode forhold for å se nyttårsrakettene, sier Granerød.

2023: Rafael Escobar Løvdahl fra Meteorologisk Institutt kommer med prognoser for været på nyttårsaften. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

- Slipper unna

Sørover er været noe mer usikkert - spesielt for Agder og Rogaland. Her tyder enkelte prognoser på oppholdsvær på nyttårsaften.

Andre prognoser varsler nedbør i form av sludd og snø, som vil falle som regn på kysten.

- Vestland ser hovedsakelig ut til å slippe denne fronten som ligger og truer litt sørover fra Nordsjøen. Her blir det stort sett oppholdsvær, altså greit nyttårsvær. Det kan komme en og annen byge i Nordfjord, som i så fall vil falle som sludd eller snø.

- Kan se rakettene

Også Østlandet vil etter alle solemerker slippe unna denne fronten, ifølge meteorologen.

Her blir det høyst sannsynlig skyet til delvis skyet oppholdsvær.

- Samtidig: I og med at det fremdeles er et par dager til, kan man ikke se helt bort fra at denne fronten beveger seg lenger nord enn det ser ut til nå, sier Granerød.

- At det er skyet betyr altså nødvendigvis ikke noe for rakett-sikten?

- Det handler om hvor høyt skydekket ligger. Det ligger an til å bli høyt skydekke, og i så fall kan man se rakettene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer