Her blir det penest

Grått og vått er beskrivende for været som kommer de neste dagene. Men noen steder får beholde sola.

GRÅTT: Nedbør og skyer vil prege store deler av landet de neste dagene, men noen plasser får beholde sommerværet. Foto: NTB scanpix
GRÅTT: Nedbør og skyer vil prege store deler av landet de neste dagene, men noen plasser får beholde sommerværet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De som hadde gledet seg til mange varme dager i sola vil muligens bli skuffet de neste dagene. Det fine sommerværet lar stadig vente på seg. Styrtregn, minusgrader og skyer står på menyen fram mot helga, varsler meteorologen.

- I dag er det ganske grått og en del regn i store deler av Nord-Norge. Det kommer en del varmluft inn fra Russland, og det ser ut som det blir varmere utover dagen, sier Rannveig, Eikell, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

- Det kan komme en del kraftige regnbyger og en del torden i Finnmark i dag, sier hun.

Farevarsel

Tirsdag er det sendt ut et gult farevarsel for styrtregn i store deler av Finnmark. Ifølge meteorologen kan det komme rundt 15-20 millimeter i løpet av en knapp time.

- Fra nå i ettermiddag til i kveld kan det komme lokalt kraftige byger. Det er mest sannsynlig at de treffer vidda, men det kan trekke seg ut mot kysten, forteller Eikell.

- Utover morgendagen ser det ut til å bli grått i store deler av Nord-Norge, med regn og regnbyger. I Øst-Finnmark ser det ut til å bli litt mindre nedbør, men ganske grått, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer