Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her blir det penest

Grått og vått er beskrivende for været som kommer de neste dagene. Men noen steder får beholde sola.

GRÅTT: Nedbør og skyer vil prege store deler av landet de neste dagene, men noen plasser får beholde sommerværet. Foto: NTB scanpix
GRÅTT: Nedbør og skyer vil prege store deler av landet de neste dagene, men noen plasser får beholde sommerværet. Foto: NTB scanpix Vis mer

De som hadde gledet seg til mange varme dager i sola vil muligens bli skuffet de neste dagene. Det fine sommerværet lar stadig vente på seg. Styrtregn, minusgrader og skyer står på menyen fram mot helga, varsler meteorologen.

- I dag er det ganske grått og en del regn i store deler av Nord-Norge. Det kommer en del varmluft inn fra Russland, og det ser ut som det blir varmere utover dagen, sier Rannveig, Eikell, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

- Det kan komme en del kraftige regnbyger og en del torden i Finnmark i dag, sier hun.

Farevarsel

Tirsdag er det sendt ut et gult farevarsel for styrtregn i store deler av Finnmark. Ifølge meteorologen kan det komme rundt 15-20 millimeter i løpet av en knapp time.

- Fra nå i ettermiddag til i kveld kan det komme lokalt kraftige byger. Det er mest sannsynlig at de treffer vidda, men det kan trekke seg ut mot kysten, forteller Eikell.

- Utover morgendagen ser det ut til å bli grått i store deler av Nord-Norge, med regn og regnbyger. I Øst-Finnmark ser det ut til å bli litt mindre nedbør, men ganske grått, sier hun.

Fra og med fredag regner Eikell med at de verste nedbørsmengdene trekker seg lenger sør, noe som kan bety opphold og sjanser for sol flere steder i Troms og Nordland i løpet av helgen.

20 grader og sol

Pasvik i Troms og Finnmark stakk av med varmerekorden mandag. Da ble det målt hele 27,4 grader i området. Eikell forteller at de varme temperaturene ser ut til å holde seg gjennom uka flere steder i Nord-Norge, men det fineste været gjennom uka havner imidlertid Østajells og i Agder, ifølge meteorologen.

- Det kan komme ettermiddagsbyger i løpet av dagen, men Agder får nok det fineste været i dag, sier Eikell

Særlig Arendal ser ut til å kunne smykke seg med temperaturer nærmere 20 grader og strålende sol gjennom uka.

- Men det er litt ustabilt, legger hun til.

GLAMPING: Trine Avnung driver ikke med ordinær camping. Hun glamper på Oddane Sand Camping utenfor Nevlunghavn. Reporter: Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Usikkert

Heller ikke Trøndelag og Vestlandet slipper unna nedbør de nærmeste dagene, men i Trondheim er det muligheter for opp mot 20 grader på kvikksølvet når helga banker på døra.

- Til helga ser det ut som at temperaturen går opp mot 20 grader. Men som sagt, så er det litt usikkert, sier Eikell.

- Ellers kommer det opp mot 20-tallet flere steder Østafjells. Det ser ut som det skal holde seg ganske likt. Litt sol, skyer og ettermiddagsbyger, og rundt 20 grader midt på dagen.

Snø i Sør-Norge

Mengder med kald luft fra nordvest har imidlertid gjort sitt inntog over store deler av Sør-Norge. Meteorologisk institutt oppfordrer på Twitter til å pakke nok klær dersom man har tenkt til å bevege seg i fjellet de nærmeste dagene. For om natta vil det bli minusgrader ned til 1000-1200 meter over havet.

- Man kan få snø rundt 1200 meter i fjellene rundt i Sør-Norge. Det er ikke store mengder, men litt dryss, forteller Eikell.

- Det ser ut som det fortsetter med kjølig luft fra nordvest inn mot Sør-Norge, og varmluft inn mot Øst fra Finnmark, og det ser ut som det vil fortsette de neste dagene, sier hun.

Det blir med andre ord ustabilt og skiftende vær.

- Men man kan jo kose seg i all slags vær, konstaterer Eikell.

Kan endre seg

Statsmeteorologen påpeker at det kan skifte fort, og oppfordrer dermed til å følge med på værvarselet.

- Det er litt sånn usikker værtype, så det er lurt å være oppmerksom på at prognosene kan forandre seg, sier Eikell.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!