Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her blir det snø

Nedbør og varme, sol og kulde preger værmeldinga denne uka.

SATELLITTBILDE: Dette satellittbildet ble tatt klokka 04 natt til søndag. Meteorologene sier at det denne uka vil bli gradvis varmere på Østlandet og gradvis kaldere i nord. Foto: Meteorologisk Institutt
SATELLITTBILDE: Dette satellittbildet ble tatt klokka 04 natt til søndag. Meteorologene sier at det denne uka vil bli gradvis varmere på Østlandet og gradvis kaldere i nord. Foto: Meteorologisk Institutt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I helga har snøgrensa krøpet nedover, og politiet gikk i går ut og advarte mot glatte veier på Østlandet. Dette kan forandre seg denne uka.

- Det blir hovedsaklig snø på fjelltopper østafjells, men det må være over 500 - 700 meter, sier Eriksen.

Håvik forteller at deres prognoser viser at snøgrensa gradvis vil krype oppover i Sør-Norge, og kan ende så høyt som 1000 meter.

Regnjakke og støvler Så tidlig som 19. september kunne folk i Røros stå opp til snøvær, men det var ikke før i helga man på Østlandet fikk det første snøfallet.

Høstværet vil dominere denne uka, og skal vi tro meteorologene, så burde man i de fleste delene av Norge ta fram regnjakka, paraply og støvler.

- På Østlandet og Sørlandet blir det perioder med nedbør hele uka, sier Bjart Eriksen, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt.

Kaldere og varmere Lisbeth Håvik, vakthavende meteorolog hos Storm Geo sier at det denne uke ikke vil bli store temperaturendringer.

- Men i nord blir det gradvis kaldere, og på Østlandet kryper temperaturen gradvis oppover, sier Håvik.

For Vestlandet, Møre og Romsdal og Trøndelag ser det lysere ut i begynnelsen av uka.

SEPTEMBER: Slik så det ut på morgenkvisten den 19. september på Røros. Foto: Robin Skaug
SEPTEMBER: Slik så det ut på morgenkvisten den 19. september på Røros. Foto: Robin Skaug Vis mer

- Vestlandet vil gradvis få dårligere vær, og i Møre og Romsdal og Trønelag blir det fint til og med onsdag. Fra torsdag blir det regn også der, sier Eriksen.

Han forteller at værvarselet fram til slutten av denne uka er ganske sikkert, det er ikke før tidlig mandag prognosene begynner å sprike.

De som ser ut til å få best vær er Nord-Norge. Der vil været være bra fram til helga, bortsett fra at det kan bli perioder med nedbør i Finnmark.

- Det blir stort sett oppholdsvær og sol i nord, sier Eriksen.

Håvik sier at noe nedbør kan komme som snø i nord.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media