Her blir det strålende helgevær

I helgen blir det fint vær i nord og vest, men i sør og øst blir det innevær mens regnet tapper på ruta.

KNALLHØST: Halve landet får finvær. Andre halvdel får dårlig vær. Bildet viser høstløv i Frognerparken i Oslo, som antagelig ikke får nyte finværet denne helga. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KNALLHØST: Halve landet får finvær. Andre halvdel får dårlig vær. Bildet viser høstløv i Frognerparken i Oslo, som antagelig ikke får nyte finværet denne helga. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- På Vestlandet og i Trøndelag kan man la sydvesten ligge i helgen, men den kommer nok fram igjen til mandag, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til NTB.

I vest blir det grått før solstrålene skinner. Fra fredag til søndag blir det 10 til 13 plussgrader. Mandag kommer de tunge skyene tilbake, og det blir trolig regn på Vestlandet.

– Det blir heldigvis rolige vindforhold og lite som tyder på action, sier Gislefoss.

Finvær og frostnetter

Trøndelag får mye av det samme som Vestlandet, en blanding av sol og skyer. Finværet kommer i helga, men det ser ut til at det blir flere frostnetter. På dagtid kan man vente fem-seks plussgrader. Fra mandag kommer også gråværet til Trøndelag.

Både på Sør- og Østlandet blir det grått og nedbør fram til søndag.

– Det er et ordentlig høstvær. Selv om det blir vesentlig bedre temperaturer fra mandag, er ikke 7–8 plussgrader noe å rope hurra for, sier statsmeteorologen.

Nord-Norge har hatt mye finvær i det siste, og det ser ut som det holder seg fram til søndag. Utover søndag kommer det mer skyer og regn. På Finnmarksvidda blir det minusgrader og snø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer