Her blir det utepilsvær til uka

Ustabilt vær preger den kommende uka. Men én landsdel kan glede seg over gode værutsikter.

PILS: Dersom man vil slukke tørsten utendørs den kommende uka, er Vestlandet anbefalt reisemål. Illustrasjonsfoto: Thomas Bjørnflaten / NTB scanpix
PILS: Dersom man vil slukke tørsten utendørs den kommende uka, er Vestlandet anbefalt reisemål. Illustrasjonsfoto: Thomas Bjørnflaten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vårmåneden mars er forbi, men det gode vårværet har så langt i stor grad glimret med sitt fravær.

Regn i midten av uka

Mange går trolig rundt med et ønske om at våren skal vise seg fra sin beste side, men når vi spør Meteorologisk institutt om vi snart får sol og varme, kommer det ingen bastante lovnader.

- April er jo måneden der vi blir lurt, og været pleier også å være ganske skiftende. I starten av uka så er det vel Nordland og Midt-Norge som får mest vind og nedbør, mens vi slipper unna Østafjells og sør på Østlandet, sier vakthavende meteorolog Siri Wiberg ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Selv om uka starter som relativt tørr, så er det dårligere vær i vente. Det kommer et lavtrykk i løpet av tirsdag og onsdag som vil gi fra seg nedbør sør for Stad og Dovre.

VÅR PÅ NY?: Mens flere her til lands har nytt mildvær og sol den siste tida, og det skulle bare mangle nå som vi går inn i april, er det andre som må se langt etter utepilsen. Video: Privat. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Mye snø i nord

Da kommer det snø i indre strøk, og det kan bli sludd mot kysten. Nedbøren når Sørlandet først, på tirsdag, før den trekker østover.

- På Østlandet kan det komme 20 til 30 mm, og kanskje mest i Telemark. I høyden kan det komme en del snø, sier Wiberg.

I nordligere strøk har det kommet en del snø de siste dagene.

- Det er kaldluft og nordavind, og da dannes det små og hissige lavtrykk med kraftig vind og snøbyger. De har fått ganske mye snø i det siste, sier Wiberg.

Nedbør må folk nordpå regne med mer av de første dagene denne uka. Det kommer inn et polart lavtrykk, men det er ikke den iskalde polare vinterluften som man har fått føle på kroppen i det siste.

- Det blir mye nedbør i Nordland, men det blir ikke så mye i Finnmark og Troms, sier Wiberg.

Yr har sendt ut varsel om et polart lavtrykk som søndag formiddag lå sørvest for Svalbard og beveger seg mot fastlandet. Det vil gi kraftige snøbygre og vind opp mot liten storm ved kysten nord i Finnmark. Yr maner til å være obs på hurtige endringer i været.

Utepils på Vestlandet

Torsdag og fredag bygger det seg opp et høytrykk som ligger seg opp over Nord-Norge.

- Da blir det lite nedbør over hele landet, men jeg kan ikke si at det blir pent, sier Wiberg.

Årsaken til det er at det blir østavind i Sør-Norge.

- Det er ikke bra for oss i øst. Men det kan nok bli fint på Vestlandet, sier Wiberg.

Med østavind så trekker det erfaringsmessig inn skyer, sier meteorologen, og dermed kan man trolig se langt etter de varme vårtemperaturene.

- Det er ikke sikkert det blir så varmt. Det kan bli mellom 5 og 10 grader. Kommer sola fram så kan det bli over 10. På Vestlandet så er det større sjanser for å få sol, og der kan det blir over 10 grader, sier Wiberg.

- Så det er ikke all verdens vær for å drikke utepils den kommende uka?

- På Vestlandet så tror jeg du kan sitte og drikke utepils.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer