Her blir du lurt i utlandet

Godtroende turister er ofte et lett bytte for svindel, bedrag, tyveri, ran og utpressing. Men ubehagelige opplevelser kan ofte unngås om du kjenner knepene på forhånd. Står du først midt oppe i det, hjelper det å holde hodet kaldt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Artikkelen er basert på virkelige historier fra de siste årene.

TAXI-SVINDEL

Mange har blitt lurt av taxisjåfører på Arlanda flyplass. Fella er klassisk. Hvis du avtaler prisen med sjåføren, kan du kjøre til Stockholm sentrum for 250 svenske kroner. Om du ikke sier noe, kan taksameteret ende opp nær 1000-lappen.

Også i Sevilla i Spania flesker drosjesjåførene til, om de øyner sjansen. En tur som for lokalbefolkningen ville ha kostet 25 kroner, kan koste 250 kroner for en forvirret turist.

Hovedregelen er klar verden over: Sjekk prisnivået på drosjer med fastboende eller flyplassansatte. Har du ikke peiling, så avtal i alle fall prisen på forhånd.

LONDON-KLUBBENE

I bydelen Soho i London fins det strippeklubber som livnærer seg på å lure turister. Utallige norske menn har forlatt klubbene tusenvis av kroner fattigere.

Metoden er enkel: Det er svært billig å komme inn - 10 til 20 kroner. En lett påkledd vertinne med en drink i hånden setter seg ved offerets bord og han er fanget. Offeret må betale opptil 2500 kroner for vertinnens alkoholfrie drink. Kommer det protester, vil én eller flere muskelmenn med truende oppsyn opplyse gjesten om at regler og priser fins i menyen de trekker fram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer