Her blir eldreranerne avslørt

Stakk av fra kioskregning i Vestfold. Men da hadde de ikke regnet med mannen bak kassa.

FANGET AV KAMERA: Her er de fem pågrepne rumenerne inne på bensinstasjonen i Kodal utenfor Sandefjord. Sjefen ved stasjonen syntes personenes oppførsel var mistenkelig og ringte politiet etter at de hadde dratt. Det hjalp politiet til å pågripe personene like etter. FOTO: Lasse Ljung/Nyhetsfoto.
FANGET AV KAMERA: Her er de fem pågrepne rumenerne inne på bensinstasjonen i Kodal utenfor Sandefjord. Sjefen ved stasjonen syntes personenes oppførsel var mistenkelig og ringte politiet etter at de hadde dratt. Det hjalp politiet til å pågripe personene like etter. FOTO: Lasse Ljung/Nyhetsfoto.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): De omreisende eldreranerne på Østlandet ble stoppet av våken betjening og gode overvåkningsbilder fra denne bensinstasjonen utenfor Sandefjord.  

De fire mennene og kvinnen fra Romania stoppet her for å spise et drøyt kvarter etter at de ble skremt under forsøket på å ta seg inn hos en eldre kvinne noen kilometer unna — også denne gangen under påskudd om å få drikkevann.  

-  De kom i kiosken her ved 17-tiden, bestilte mat og satt her inn og spiste. De fikk maten i tur og orden og en av dem skulle betale for alle til slutt. Det er mye reisende folk innom her, og det er helt normalt å gjøre det på den måten, sier Kåre Sti (48) til Dagbladet.    

Han driver Kodal Bensin og Kiosk og var på jobb da rumenerne kom inn. Han vil ikke ha bilde av seg selv i avisa, men forteller gjerne om hvordan han bidro til å stoppe den såkalte «Vannbanden».

Feil kode - konas kort -  De snakket engelsk, og satt vel her inne og spiste ett kvarters tid fram til ca. 17.15. Da kom han som skulle betale fram til kassa for å gjøre opp regningen på drøyt 1 000 kroner. Han satte inn kortet, tastet en kode og så kom feil kode på maskinen. Han prøvde en gang til, og det kom opp feil kode igjen, forteller Sti.  

Da sa mannen at han hadde tatt konas kort og at han skulle ut i bilen for å hente sitt eget.  

Åpne bildører -  Alle fire gikk ut, og jeg så at en BMW stasjonsvogn sto utenfor med en kvinne bak rattet og minst en dør åpen. Da fulgte jeg etter og mennene hoppet inn i bilen som ruste av gårde i retning Tønsberg, som ligger to mil herfra. Jeg rakk å notere BZ 4306, som var det meste av bilnummeret. Jeg mener det var italiensk bilskilt, sier Sti til Dagbladet.  

- Veldig glad de ble stoppet Han ringte straks politiet.  

- Denne bilen er vi interessert i, var den kjappe responsen jeg fikk. Politiet kom og fant gode bilder fra overvåkningskameraet her. Etter hvert fikk jeg høre at de var stanset i Sande. Det er jeg veldig glad for, sier Kåre Sti.  

Han har vært opprørt over historiene om de brutale ranene av eldre.

Fulgte etter Politiet bekrefter overfor Dagbladet at den årvåkne bensinstasjonensjefens observasjoner var avgjørende for pågripelsen av de fem.

- Informasjonen vi fikk derfra var viktig for å komme tilstrekkelig nær dem og til slutt lokalisere og pågripe dem, sier politiinspektør Kjell Johan Abrahamsen i Operasjon Grenseløs ved Vestfold politidistrikt.

 FANGET OPP BILEN: : Overvåkningskameraet på bensinstasjonen fanget også opp den ettersøkte BMW'en.  Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto.
FANGET OPP BILEN: : Overvåkningskameraet på bensinstasjonen fanget også opp den ettersøkte BMW'en. Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto. Vis mer

Operasjon Grenseløs er et samarbeidsprosjekt mellom flere politidistrikt som skal ta knekken på utenlandske omreisende bander.

Overvåkingsbildene fra stasjonen viser at de var på stasjonen like før 17.00 fredag kveld. De ble pågrepet ved en bomstasjon på E18 ved Sande i Vestfold klokka 18.05.

- Men da vi pågrep dem hadde vi fulgt etter dem en stund også, sier Abrahamsen.

 GIKK I FELLA HER:  Forsøket på å stikke av fra regningen på Kodal Bensin og Kiosk var starten til slutten på ransturneen mot eldre på Østlandet. - Jeg er veldig glad de ble stoppet, sier innehaveren Kåre Sti til Dagbladet. Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto.
GIKK I FELLA HER: Forsøket på å stikke av fra regningen på Kodal Bensin og Kiosk var starten til slutten på ransturneen mot eldre på Østlandet. - Jeg er veldig glad de ble stoppet, sier innehaveren Kåre Sti til Dagbladet. Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto. Vis mer