Her blir eldreranerne tatt

Rumenere fikk seks års fengsel etter grove og voldelige ran i august i fjor.

AVSLØRT:  De fire rumenerne som nå er dømt for eldreran, prøvde å lure seg unna en matregning på en bensinstasjon i Kodal i Vestfold. Der stoppet  ransbølgen. FOTO: OVERVÅKNINGSKAMERA/LASSE LJUNG, NYHETSFOTO.
AVSLØRT: De fire rumenerne som nå er dømt for eldreran, prøvde å lure seg unna en matregning på en bensinstasjon i Kodal i Vestfold. Der stoppet ransbølgen. FOTO: OVERVÅKNINGSKAMERA/LASSE LJUNG, NYHETSFOTO. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fire rumenske statsborgere er i Nordre Vestfold tingrett i Horten dømt til 5,6 og seks års fengsel etter en serie grove og voldelige eldreran på Østlandet i august i fjor.

Dagbladet fortalte hvordan rumerne ble tatt på en bensinstasjon i Kodal i Vestfold 12. august i fjor da de forsøkte å stikke av fra en regning.

Et overvåkningskamera og en våken sjef på bensinstasjonen satte en stopper for ransferden.

- Kom for å rane Mennene på 24, 25, 29 og 30 år kom til Norge for å rane eldre mennesker, slår retten fast.

Retten begrunner dette med at de ikke var i Norge i mer enn tre dager før de begynte med ranene, skriver Aftenposten.

En 85 år gammel kvinne fra Ski i Akershus ble bandens første offer da de fraranet henne 1 000 kroner i hennes eget hjem 9. august. Ranerne tok kvelertak på kvinnen før de slo hodet hennes flere ganger mot gulvet slik at hun ikke lenger kunne gjøre motstand.

Håndveske fra 90-åring Neste dag stjal de håndvesken fra en 90 år gammel Nannestad-kvinne. Deretter ble et pensjonistpar fra Asker på 78 år og 81 år ranet  11. august. Siste offer var en 92 år gammel mann som ble skamslått og banket, før ranerne forsvant med lommebok og sølvtøy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer