Her blir en mann trakassert fordi de TROR han er muslim

Hundrevis av amerikanere demonstrerer mot moské på Ground Zero.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Rasende innbyggere i New York gikk i dag til verbalt angrep på en svart mann med et hodeplagg som ligner på det samme som muslimske menn bruker. Det hele skjedde i forbindelse med gårsdagens protest mot byggingen av en moské nær Ground Zero.

Se hele opptrinnet i YouTube-vinduet over.

Til tross for at han forteller dem at han ikke praktiserer islam, fortsetter en rekke mennesker å oppføre seg svært aggresivt mot mannen - som ikke bøyer seg tilbake av den grunn.

- Dere har ikke peiling på hvorfor jeg er her, sier han.

RASENDE: Byggeplanene av det muslimske senteret Cordoba House to kvartaler unna stedet der World Trade Center en gang sto har ført  til en opphisset og hatsk debatt. Foto: REUTERS/Jessica Rinaldi/Scanpix
RASENDE: Byggeplanene av det muslimske senteret Cordoba House to kvartaler unna stedet der World Trade Center en gang sto har ført til en opphisset og hatsk debatt. Foto: REUTERS/Jessica Rinaldi/Scanpix Vis mer

Mannen, identifisert som snekkeren Kenny, blir senere reddet ut fra ordkrigen av to menn og deretter bedt om å forlate stedet av hensyn til sin egen sikkerhet og blir eskortert bort av politifolk, skriver The Daily Mail.

Både motstandere og tilhengere av planer om å bygge en moské like ved Ground Zero demonstrerte under gårsdagens protester i går. Anslagsvis 250 tilhengere og 450 motstandere av byggeplanene holdt på bannere og ropte ut sine slagord, skriver NTB.

På motstandernes bannere kunne man blant annet lese «stopp sharia før den stopper deg» og «bevar verdigheten til våre kjære som ble drept 9/11». Moskétilhengerne, på sin side, beskyldte motstanderne for rasisme.

Myndighetene i New York ga nylig grønt lys for byggingen av det muslimske senteret Cordoba House to kvartaler unna stedet der World Trade Center en gang sto. Byggeplanene har ført til en opphisset og hatsk debatt i USA.

- STOP HATET: Tilhengere av planene om et moskébygg ved Ground Zero beskylder motstanderne mot planene for rasisme. Foto: REUTERS / Jessica Rinaldi / SCANPIX
- STOP HATET: Tilhengere av planene om et moskébygg ved Ground Zero beskylder motstanderne mot planene for rasisme. Foto: REUTERS / Jessica Rinaldi / SCANPIX Vis mer