Her blir Erna rørt til tårer hos Skavlan

Et innslag med ektemannen får den kommende statsministeren til å le og gråte på besøk hos Fredrik Skavlan.

BESØKER SKAVLAN: Høyreleder og ny statsminister, Erna Solberg, er i Stockholm i dag på innspilling av sesongpremieren til Skavlan. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
BESØKER SKAVLAN: Høyreleder og ny statsminister, Erna Solberg, er i Stockholm i dag på innspilling av sesongpremieren til Skavlan. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM (Dagbladet): Erna Solberg besøker i dag Skavlan-studio i Stockholm, for opptak til fredagens sesongpremiere på SVT/NRK.

Der blir hun spurt om valgseieren er det største hun har opplevd. Det er det ikke.

- Jeg har født to barn. Det overgår det meste. Men ventetiden på valgseier har overgått ni måneder. Det er nå når det har blitt litt roligere at jeg greier å ta det innover meg, sier Solberg til Skavlan, på spørsmål om noe øyeblikk har overgått mandagens valgseier.

Skavlan lurer på om hun er en egoist. Det vil ikke Solberg si at hun er, selv om livet som toppolitiker er egoistisk.

- Alt tilpasses ditt liv. Vi er en tett sammenknyttet familie. Jeg føler ikke at jeg selv er egoistisk, men av og til at mine eller Høyre sine behov har kommet foran familien, sier Erna Solberg.

- Jeg ble irritert og forelsket Skavlan viser til et intervju med Dagbladet sist fredag, der Solbergs mann, Sindre Finnes, åpenhjertig fortalte at han gruer seg til de neste ukene.

EGOIST? Fredrik Skavlan spurte Erna Solberg om hun føler seg som en egoist. Foto: LARS EIVIND BONES
EGOIST? Fredrik Skavlan spurte Erna Solberg om hun føler seg som en egoist. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer

- Haha, de fleste store aviser har ønsket å intervjue han, pågangen på han har vært nesten større på han enn på meg, svarer Solberg, som må medgi at mannen har tatt mye av belastningen hjemme.

Han hadde vært ute med et reportasjeteam og handlet på butikken. Han henvender seg til kona gjennom kamera og inviterer henne hjem for å lage middag i helgen. Da må Solberg tørke en tåre innimellom latteren.

Solberg blir også spurt om mannens famøse twittermeldingen, der han raste over NRK under en debatt. Til Dagbladet har Finnes selv sagt at Erna ble sint.

- Blir du både litt irritert og litt forelsket? spør Skavlan.

- Ja. Jeg blir jo glad for at jeg har en mann som er så opptatt av at jeg skal gjøre det bra, og føler at han må beskytte meg litt.

I et innslag for SVT/ NRK har Sindre Finnes handlet inn mat, og ber Erna komme hjem og lage middag. Da må Erna Solberg tørke en tåre.

- Bør vise respekt Erna Solberg slipper ikke unna å kommentere Siv Jensens «Morna Jens». Hun sier til Skavlan at det er viktig å vise respekt.

- Jeg skjønner behovet for å si at «nå har vi vunnet», men når folk har brukt åtte år på å lede et land, skal man vise respekt for det.

- Du synes det ble litt ustilig? spør Skavlan.

- Jeg valgte en litt annen tilnærming, sier Erna Solberg.

Solberg takket Jens Stoltenberg for hans åtte år som statsleder, da hun holdt sin seierstale valgnatta.

Solberg omtaler likevel Siv som en av de mest omsorgsfulle politikerne hun kjenner. Det er mye krutt i henne, men hun passer på.

- Er hun misforstått?

- Frp får mye rar kritikk, men noe blir litt spesielt. Det har vært internasjonal kritikk, også i Sverige, som viser at man ikke har forstått hvem de er, sier Solberg til Fredrik Skavlan.