Her blir fireåringen dratt gjennom vannet av 180 kilo tung gorilla

Måtte skytes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ansatte i Cincinnati Zoo i USA så ingen annen mulighet enn å skyte og drepe den 17 år gamle gorillaen Harambe, etter at en fire år gammel gutt klatret over et stengsel og falt ned i ei vollgrav i innhegningen, skriver BBC.

I videoen øverst i denne saken kan man se hvordan den 180 kilo tunge menneskeapen tok tak i gutten og dro ham gjennom vannet.

Dyrehagen valgte å skyte gorillaen, da de betraktet situasjonen å være «livstruende» for den vesle gutten som nå ser ut til å komme fra den skremmende hendelsen uten varige fysiske skader.

- Kunne endt galt Cincinnati zoo har nå midlertidig stengt gorillagården etter hendelsen som fant sted i går.

Fireåringen ble dratt rundt av gorillaen i vollgraven i rundt ti minutter. Han befant seg mellom beina på gorillaen da den ble skutt, skriver Daily Mail.

- Våre ansatte måtte ta det tøffe valget, og de valgte rett fordi de reddet den vesle guttens liv. Det kunne ha endt veldig galt, sier dyrehagedirektør Thane Maynard.

Bedøvelsespiler ville ikke ha virket raskt nok, så gorillaen måtte derfor dø, opplyser han.

- Sønderknuste Maynard sier videre at selv om gorillaen ikke angrep guttungen, så befant barnet seg i en svært risikabel situasjon.

- Vi er alle sønderknuste over at denne tragiske ulykken førte til at en kritisk utrydningstruet gorilla måtte dø. Dette er et stort tap for dyrehagefamilien og gorillapopulasjonen på verdensbasis, sier direktøren.

To gorillahunner i innhegningen oppsøkte ikke barnet og kom derfor uskadd fra hendelsen.

Harambe ble født i fangenskap i Texas og flyttet til dyrehagen i Cincinnati i 2014, hvor håpet var at han skulle ta del i et oppdrettsprogram.

MÅTTE DØ: Harambe måtte skytes, 17 år gammel. Foto: REUTERS/Cincinnati Zoo
MÅTTE DØ: Harambe måtte skytes, 17 år gammel. Foto: REUTERS/Cincinnati Zoo Vis mer