Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Her blir Ghana-kongens juveler stjålet

Politiet går ut med overvåkningsvideo av de tyverimistenkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kong Otumfuo Osei Tutu II av regionen Ashanti i Ghana ble onsdag 10. oktober frastjålet en koffert på Radisson Blu Plaza hotell. Kofferten skal angivelig ha inneholdt uerstattelige kronjuveler i gull.

Nå går Oslo-politiet ut med overvåkningsvideo fra hotellet, og peker ut en mann og en kvinne de mener står bak det grove tyveriet.

- Mannen er iført caps og solbriller. Han har sekk på ryggen og lyse bukser. Kvinnen er iført lyse bukser, mørk jakke og mørk genser. Hun hadde hodeskjerf og briller, opplyser politiet i en pressemelding, og legger til ugjerningen skal ha sjekk i forbindelse med kongens innsjekking.

Kong Otumfuo Osei Tutu II var i Norge for å delta på konferansen The Norwegian-African Business Summit 2012

- Det vi vet er at kongen kom i går, sammen med en delegasjon. Da de skulle sjekke inn ble én bagasjeenhet stjålet. Jeg vet ikke helt hva som lå i kofferten, men det var enkelte ting som han har med på offisielle oppdrag, som har stor affeksjonsverdi og som er arvet gjennom generasjoner, sier Eivind Fjeldstad, daglig leder i NABA til Dagbladet.

Torsdag sa kongen til Dagbladet at smykkene har tilhørt familien i flere generasjoner.

- Jeg kom til landet i går. Da vi kom opp til hotellrommet mitt så var smykkene borte,  sa han, og ønsket ikke å utdype saken ytterligere.

- Dette må nesten politiet uttale seg om, sier han.

Tips politiet om tyveriet eller de avbildede personene på telefon 22 66 96 00.

MISTENKT: Politiet mener denne kvinnen var delaktig i tyveriet. Foto: Politiet
MISTENKT: Politiet mener denne kvinnen var delaktig i tyveriet. Foto: Politiet Vis mer