Her blir han banket opp av fem politimenn

Anthony Warren lå bevisstløs på bakken etter en bilkrasj.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Fem politimenn fikk i går sparken etter at de banket opp en sjåfør, som lå bevisstløs på bakken etter en biljakt i Birmingham, Alabama.

Den grove voldsepisoden skjedde 23. januar i fjor, og ble fanget på et videokamera festet til dashbordet på en politibil. Det var imidlertid først onsdag denne uka at media fikk tilgang på videoen.

Kjører ned politimann
Bildene viser hvordan politiet følger etter den narkomistenkte Anthony Warren (38). Han kjører ned en politimann som har satt opp sperring. Warren blir deretter forfulgt av flere politibiler, før han til slutt kjører av veien og ender i grøfta.

Warren blir kastet ut av bilen og ligger bevisstløs på bakken, da fem politimenn, en svart og fire hvite, denger løs på ham.

Et bilde av Warren som dukket opp på nettsidene til Birmingham News fem dager etter voldsepisoden viser tydelig hvor forslått han er.  Ifølge avisa har politimennene mellom sju og 15 års erfaring i yrket.

Politisjef AC Roper sier til CNN at de ble først ble oppmerksomme på videon i mars, da statsadvokaten skulle forberede saken mot Warren. Han sto tiltalt for drapsforsøk.

Rettssaken ble det imidlertid ingenting av, fordi Warren erkjente straffskyld for legemsbeskadigelse. Han sitter nå i fengsel og soner en 20 års dom.

Flere visste om videoen
Roper sier han ble sjokkert da han ble klar over at de hadde hatt videoen liggende så lenge.

Wendy Crew, Warrens forsvarer, sier hun ikke bare reagerer på politivolden, men at politiet etter hennes mening forsøkte å holde tilbake beviser.

- Enda så ille volden er, så er det enda verre med den bevisste tuklingen med beviser, sier Crew til nyhetsbyrået AP.

Også myndighetene tror at flere tjenestemenn og sjefer i Birmingham-politiet har sett videoen det siste året uten å melde ifra.

De fem politimennene risikerer nå tiltale.

HAVNET PÅ SYKEHUS: Anthony Warren ble slått bevisstløs idet han kjørte i grøfta. Etterpå ble han innlagt på sykehus og skal selv ikke ha husket at han ble banket opp av politimennene. Foto: AP Photo/Jefferson County Sheriff's Office/SCANPIX
HAVNET PÅ SYKEHUS: Anthony Warren ble slått bevisstløs idet han kjørte i grøfta. Etterpå ble han innlagt på sykehus og skal selv ikke ha husket at han ble banket opp av politimennene. Foto: AP Photo/Jefferson County Sheriff's Office/SCANPIX Vis mer