Her blir han funnet etter 62 timer under havoverflaten

Dykkerne skulle hente opp de omkomne etter forliset, men fant i stedet skipets kokk i lys levende live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg var nede i vannet i totalt mørke og tenkte bare at dette er slutten. Jeg trodde hele tiden at vannet ville fylle opp rommet, men det skjedde aldri, fortalte Harrison Okene (29) til Reuters i sommer etter den utrolige redningsaksjonen.

Okene arbeidet som kokk om bord taubåten Jascon-4 utenfor Nigeria da skipet forliste 26. mai. 62 timer etter forliset kom dykkere fra DCN ned til skipet, som lå kantret i Atlanterhavet, for å hente opp likene etter de 12 om bord.

Det de opplevde er nå nylig offentliggjort i et videoopptak som viser Okene da han forstår at han er reddet. Du kan se det utrolige opptaket fra havbunnen øverst i denne saken.

Hørte kameratene bli spist Okene befant seg på toalettet da skipet forliste og oppholdt seg det første døgnet inne på det lille rommet uten at han turte å åpne døra i frykt for at vannet skulle flomme inn. Til slutt kom han seg imidlertid ut i et tilhørende soverom der han søkte tilflukt. Kun et par flasker cola var det han hadde av drikke.

I stummende mørke og i det iskalde vannet hadde han verken tilgang på ferskvann eller mat. Okene trodde han befant seg på havets bunn, men var i virkeligheten 30 meter under havoverflaten.

Men han var ikke alene.

- Jeg kunne føle på meg at likene etter de andre på båten var nærme, jeg kunne lukte dem. Fikser begynte å komme og spise på de døde kroppene. Jeg kunne høre lyden. Det var skrekkelig.

Banket i skroget På dette tidspunktet visste ikke Okene at oljeselskapet Chevron og skipets eier, West African Ventures, hadde sendt ut et søketeam etter mannskapet, som alle nå trodde var døde.

I videoen øverst i saken kan du høre og se dramaet da Okene endelig ble funnet.

REDDES: Harrison Okene fikk først vann og tid til å komme seg litt, før han fikk hjelp til å få på dykkerutstyr og ble tatt med opp til overflaten.
REDDES: Harrison Okene fikk først vann og tid til å komme seg litt, før han fikk hjelp til å få på dykkerutstyr og ble tatt med opp til overflaten. Vis mer

- Jeg hørte lyden av en hammer som banket i skroget. Bang, bang, bang. Jeg svømte ned og fant en vanndispenser som jeg hamret inn i siden på skroget for å svare, i håp om at de kunne høre meg.

Det var totalt 12 mennesker om bord Jascon-4. I tillegg til Okene klarte dykkerne fra DCN å få opp likene etter ti av dem, mens en aldri ble funnet.

I LIVE! Harrison Okene i den nigerianske oljebyen Warri i sommer da han ble intervjuet av Reuters. Foto: Joe Brock / Reuters
I LIVE! Harrison Okene i den nigerianske oljebyen Warri i sommer da han ble intervjuet av Reuters. Foto: Joe Brock / Reuters Vis mer