Her blir han funnet etter 62 timer under havoverflaten

Dykkerne skulle hente opp de omkomne etter forliset, men fant i stedet skipets kokk i lys levende live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg var nede i vannet i totalt mørke og tenkte bare at dette er slutten. Jeg trodde hele tiden at vannet ville fylle opp rommet, men det skjedde aldri, fortalte Harrison Okene (29) til Reuters i sommer etter den utrolige redningsaksjonen.

Okene arbeidet som kokk om bord taubåten Jascon-4 utenfor Nigeria da skipet forliste 26. mai. 62 timer etter forliset kom dykkere fra DCN ned til skipet, som lå kantret i Atlanterhavet, for å hente opp likene etter de 12 om bord.

Det de opplevde er nå nylig offentliggjort i et videoopptak som viser Okene da han forstår at han er reddet. Du kan se det utrolige opptaket fra havbunnen øverst i denne saken.

Hørte kameratene bli spist Okene befant seg på toalettet da skipet forliste og oppholdt seg det første døgnet inne på det lille rommet uten at han turte å åpne døra i frykt for at vannet skulle flomme inn. Til slutt kom han seg imidlertid ut i et tilhørende soverom der han søkte tilflukt. Kun et par flasker cola var det han hadde av drikke.

I stummende mørke og i det iskalde vannet hadde han verken tilgang på ferskvann eller mat. Okene trodde han befant seg på havets bunn, men var i virkeligheten 30 meter under havoverflaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer