Dødsstraff i Jemen

Her blir han henrettet for voldtekt og drap på tre år gammel jente. Rundt ham er det folkefest

41-åringen ble drept på et torg midt i Jemens hovedstad Sana. Henrettelsen ble sendt på TV og tusenvis var tilskuere.

HENRETTET: Den 41 år gamle mannen ble henrettet på et torg i Jemens hovedstad Sana foran tusenvis av mennesker. Mange filmet henrettelsen, som også ble sendt på TV, med mobiltelefoner. Hovedstaden styres av Houthi-bevegelsen. Foto: Khaled Abdullah / Reuters / NTB Scanpix
HENRETTET: Den 41 år gamle mannen ble henrettet på et torg i Jemens hovedstad Sana foran tusenvis av mennesker. Mange filmet henrettelsen, som også ble sendt på TV, med mobiltelefoner. Hovedstaden styres av Houthi-bevegelsen. Foto: Khaled Abdullah / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er helt forferdelig. En ting er selve dødsstraffen som er en umenneskelig straffemetode som ikke hører til vår tid. Du ser hvordan personen sannsynligvis trygler for sitt liv. Han ligger der og alle ser på. Det er ikke bare en brutal straff for denne personen, men kollektiv straff. Den ydmyker alle menneskene som er der og det er menneskeverdet som egentlig drepes, sier menneskerettighetsaktivisten Mahmood Amiry-Moghaddam til Dagbladet.

Bildene er fra Jemens hovedstad Sana mandag. En 41 år gammel mann ble dømt for å ha voldtatt og drept en tre år gammel jente. Han ble dømt til døden, og straffen ble fullbyrdet med skyting på et torg i byen foran tusenvis av tilskuere.

Mannen i en blå fangedrakt blir geleidet av væpnede menn i militæruniform gjennom den store folkemengden. Folk har klatret opp i lyktestolper og følger med fra hustak. Også offerets far var til stede da den 41 år gamle mannen ble lagt på magen på et teppe midt på torget og skutt i ryggen med et automatvåpen på kloss hold.

Nyhetsfotograf Abdulkareem Ziraei anslår overfor New York Times at 10 000 mennesker var til stede under henrettelsen og at majoriteten var enig i avgjørelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer