Her blir han pågrepet: Sajid Hussain (38) utpekt som sentral i menneskehandel-sak

Butikkleder skal ha nektet å åpne døra da politiet slo til i morges. Flere andre familiemedlemmer pågrepet på annen adresse. Lillebror ble fengslet i august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet kjenner til at Sajid Hussain (38) er en av de sentrale pågrepne i dagens enorme politiaksjon mot nettverket rundt dagligvarekjeden Lime Minipris.

En mannsterk politigruppe oppsøkte Sajid Hussain i hans bolig på Etterstad i Oslo i 08.15-tida i dag, men 38-åringen skal først ha nektet å åpne døra frivillig. Blant annet klatret en sivilkledd tjenestemann opp til en balkong i andre etasje av bygningen mens andre politifolk gjorde seg klare til å bruke verktøy for å åpne hoveddøra.

I likhet med flere av de andre som nå er tatt, er han siktet for menneskehandel eller medvirkning til dette og annen alvorlig økonomisk kriminalitet, etter det Dagbladet erfarer.

38-åringen er storebroren til Sajjad Hussain (37) som ble pågrepet for tre uker siden, siktet for grov menneskehandel i samme sak. I tillegg til Hussain-brødrene ble også flere andre av deres familiemedlemmer i dag pågrepet på en adresse på Tøyen i Oslo.

Totalt er minst ti personer pågrepet. Enda flere er siktet i sakskomplekset, der blant andre Kripos er involvert i etterforskningen, som er ledet av Romerike politidistrikt.

Tidligere dømt 38-åringen har tidligere blitt knyttet til uregelmessigheter i dagligvarebransjen.

I 2001 ble han dømt til åtte måneders fengsel i Oslo tingrett, for ha brukt arbeidskraften til seks arbeidere fra Nepal og Pakistan som oppholdt seg ulovlig i Norge. Den ulovlige arbeidskraft ble oppdaget under gjennomganger av det som den gang var Joker- og Spar-butikker.

Av etterforskerene er Sajid Hussain regnet som en av de mest sentrale personen i Lime Minipris-systemet selv om han, i motsetning til lillebror, ikke har formelle roller i franchsieselskapet. Dagbladet kjenner til at 38-åringen det siste året har vært opptatt av at hans navn skulle bli mindre synlig i selskapsstrukturen.

Også noen av de andre siktede er i liten grad til stede offisielt i butikkjedens dokumenter, men oppfattes som bakmenn eller medhjelpere av politiet.

Gigantisk razzia Rundt 150 tjenestemenn fra politiet, Skatt Øst, Tollvesenet og NAV deltar i dagens aksjon, etter det Dagbladet erfarer.

I tillegg til at etterforskerne, ledet an av Romerike politidistrikt, har slått til mot nærmere 15 privatadresser, omfatter aksjonen alle de rundt 30 butikkene i Lime-kjeden og andre forretningslokaler tilknyttet de siktede.

Den enorme aksjonen har vært planlagt i flere måneder og skjer etter en langvarig, skjult etterforskning ledet av Romerike politidistrikt. Etterforskerne skal blant annet ha tatt i bruk telefonavlytting, spaning og samarbeid med utenlandsk politi i arbeidet, etter det Dagbladet får opplyst.

Dagens razzia er trolig den største i Norge siden Kripos og skattemyndighetene i fjor startet en intensivert innsats mot den svarte økonomien i spesielt utsatte bransjer. Dagbladet får opplyst at det blir Det nasjonale statsadvokatembetet som får det påtalemessige ansvaret for Lime-saken.

Det er ventet at Romerike polidistrikt skal holde en pressekonferanse om aksjonen klokka 15 i dag.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 89917504


Varnish cache server