LAHTI-ENTUSIAST: Mona Johansen klarte ikke å styre seg selv under oppløpet på fredagens skioppløp under Lahti-VM. Videoen av Mona som skriker foran TV-skjermen har fått latteren til å sitte løst over hele landet. Video: Hege Cecilie Aarvik Vis mer

VM i Lahti

Her blir hun kjendis: - Å staka noooo, ja du må faen itj hold igjen!

VM i Lahti er kanskje ferdig, men videoen av Mona Johansen som hopper foran TV-skjermen, får Lahti til å leve videre.  

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da fredagens VM-stafett i Lahti var på sitt aller mest intense, hadde Mona Johansen besøk av en venninne. Mona ble ivrig, og venninna, Hege Cecilie Aarvik, benyttet mulighet til å fange øyeblikket på video. Det angrer hun ikke på nå.

Videoen øverst i saken viser Johansen stake seg gjennom et helt følelsesspekter på 45 sekunder. Johansen står foran TV-skjermen, da følelsene tar overhånd.

Responsen på videoen har vært overveldende for de to venninnene.

- Vi holdt på å flire oss ihjel

Hege Cecilie Aarvik var på besøk hos venninna Mona, da Mona skrudde på TV-en for å rekke å se oppløpet til VM. I rommet befant også datteren til Mona seg, som har filmet moren sin ved flere anledninger.

- Hun var helt rå. Vi greide jo ikke å se på TV-en vi, vi kikket bare på Mona, mens vi holdt på å flire oss ihjel, fortelller Aarvik til Dagbladet.

Og Mona, hun forteller at hun var i sin egen lille boble.

- Hele meg var utkoblet fra absolutt alt. Det er circa 500 meter til mål, og de kjemper om å komme først til oppløpet. Jeg var helt utslitt, skjelven og svett da det var over, sier Johansen til Dagbladet.

Da seansen var over, og både mamma-Johansen, datter-Johansen og Aarvik hadde fått pusten igjen, kikket de på gullvideoen i plenum.

- Da var det bare å spørre Mona om jeg kunne legge den ut på Facebook-kontoen min, sier Aarvik til Dagbladet.

Enorm respons

I gledesrus over Monas underholdning, delte Aarvik videoen på Facebook, og da tok det ikke lange stunden før meldingene begynte å tikke inn.

- Jeg fikk meldinger om jeg ikke kunne sende videoen inn til NRK Sport, det gjorde jeg, og derfra har det bare eskalert.

Mona har blitt intervjuet til nettartikler, radio og i dag ble hun oppringt av lokale, regionale og landsdekkende aviser. Den ferske stjerna som egentlig har bedt fotograf-venninna Aarvik om å ta seg av mediehendvendelsene, ga Dagbladet et par kommentarer:

- Responsen på videoen har jo tatt helt av, og det synes jeg er helt topp. Jeg er jo bare slik jeg er, og å se meg selv på video, det gjør meg ingenting, forteller Johansen til Dagbladet.

Johansen har alltid vært hekta på skisport, men det er én skihelt hun ønsker å takke spesielt.

- Vegard Ulvang har jeg hatt inntil mitt hjerte helt siden Albertville i 1992, og min store drøm er å én dag få møte ham ansikt til ansikt, forteller Johansen.