BLIR REDDET:  Her lener brannmannen Steve Coyle seg ut for å redde den stakkars huskyen som har falt igjennom isen. Foto: Mark Garfinkel / Polaris
BLIR REDDET: Her lener brannmannen Steve Coyle seg ut for å redde den stakkars huskyen som har falt igjennom isen. Foto: Mark Garfinkel / PolarisVis mer

Her blir hunden Sylvie reddet etter å ha falt igjennom isen

Brannmannen satte seg selv i fare for å redde huskyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Sylvie, en 13 år gammel husky, var ute og gikk tur torsdag morgen ved Castle Island i Boston. Hunden hadde beveget seg ut på den frosne innsjøen Pleasure Bay. Isen brast, og Sylvie ble sittende fast om lag 30 meter fra land.

Brannmannen Sean Coyle kom Sylvie til unnsetning. Med et rep bundet fast til redningsbåten kunne han nå den forfrosne hunden.

Da hadde huskyen ligget i vannet i nesten en halvtime.

Farlig oppdrag - Hun var rimelig skjelven da jeg fikk tak i henne, og klynket mot slutten, sier Coyle til avisa Boston Globe, og føyer til at hun trolig hadde omkommet, om det ikke hadde vært for den tjukke pelsen.

Talsperson for brannvesenet i Boston, Steve Macdonald, sier at det var et farlig oppdrag Coyle hadde begitt seg ut på. Coyle falt også på et tidspunkt ut i vannet, men ble dratt opp igjen i båten av sine kolleger.

- Selv om vi har hatt kjølige temperaturer, så har det vært perioder hvor isen har smeltet, sier Macdonald til Boston Globe.

Borgere Coyle selv var ikke i tvil om at det var riktig å redde hunden.

- Vi ser på dyr som vanlige borgere. De er elsket av sine eiere. Enten de befinner seg i en brennende bygning eller frosset fast i en innsjon, så ønsker vi bare å få dem trygt ut derfra, sier Coyle til avisa Boston Herald.

Og med det utsagnet, ble han nok veldig mange dyreeieres helt.

TAKKER REDNINGSMANNEN:  John Begley takker brannmannen Sean Coyle for å ha reddet hunden til niesen hans opp av isen. Det var Begley som var ute og gikk tur med hunden da den gikk igjennom isen. Foto. Mark Garfinkel / Polaris
TAKKER REDNINGSMANNEN: John Begley takker brannmannen Sean Coyle for å ha reddet hunden til niesen hans opp av isen. Det var Begley som var ute og gikk tur med hunden da den gikk igjennom isen. Foto. Mark Garfinkel / Polaris Vis mer