Her blir huset til Samir bombet sønder og sammen

Skal ha fått telefonbeskjed fra Israel om at han fikk 15 minutter på å evakuere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/SHUAFAT (Dagbladet): Det israelske forsvaret (IDF) sier de ikke kommer til å slutte og gå målrettet etter bygninger de mistenker huser Hamas-medlemmer, våpen eller annet utstyr som benyttes i krigføringen.

I dag ble huset til Samir Nofal bombet sønder og sammen i Gaza by. 15 minutter tidligere skal mannen ha fått en telefon fra det isralske forsvaret om at huset hans ville bli bombet om et kvarter før det ble truffet av et mindre missil, melder nyhetsbyrået Gazan al-Watania , videreformidlet av nyhetsbyrået Reuters.

Nofal evakuerte familien og naboene sine akkurat i tide før et F-16 jagerfly drønnet over området og sendte to bomber på huset hans.

Israelernes taktikk har fått navnet «knock on door» eller «banke på døra» fordi de sender et missil ut eksplosiver på huset først for å angivelig varsle.

Flere ganger har det ikke holdt for at barn, mødre, fedre og andre sivile har blitt drept av Isral-bomber. Tirsdag ble det katastrofalt da åtte palestinere i samme familie ble drept ved en feil.

DAGBLADETS TEAM I ISRAEL: Line Fransson og Tomm W. Christiansen.
DAGBLADETS TEAM I ISRAEL: Line Fransson og Tomm W. Christiansen. Vis mer

Kuware-familien ble utslettet av den samme taktikken. De ble advart på telefon og varslet om den eksplosivløse raketten. De forlot huset, men trodde faren var over før hovedangrepet kom. Seks av de åtte var barn. Israel har innrømmet feiltakelsen. Bakgrunnen var at et Kuware-medlemmene skal ha vært aktiv i Hamas.

Den israelske menneskerettsorganisasjonen B'Tselem mener at Israels angrep på sivile boliger er et brudd på folkeretten, melder NTB..

Den israelske avisa Haaretz melder at 121 personer har blitt drept siden angrepene mot Gazastripen startet tirsdag denne uka. Nyhetsbyrået Reuters melder det samme. Nærmere 1000 mennesker skal være skadd.

Dagbladets reporterteam Line Fransson og Tomm W. Christiansen rapporterte tidligere i dag fra byen Shuafat i det okkuperte Øst-Jerusalem. Faren til 16 år gamle Mohamed Abu Khdeir, gutten som ble brent levende av ytterliggående israelske ungdommer, er klar på at det er den militære overmakten som må ta initiativet til fred.

- Vi ønsker ingen ny intifada. Men det er helt opp til den sterke parten, til de israelske okkupantene å stoppe krigen i Gaza og trekke seg ut av den okkuperte Vestbredden. Bare sånn kan vi få fred, sier avdøde Mohameds far, Hussein Abu Khdeir til Dagbladet.

Dette skjer i Midtøsten:

* Kraftige luftangrep fra Israel: Siden den israelske offensiven «Protective Edge» startet natt til tirsdag har langt mer enn 1000 mål blitt bombet på Gazastripa. Bare natt til torsdag skal 322 mål bombet. Israelske myndigheter hevder selv at dette har vært målrettede angrep mot såkalte «terrortunneler», oppskytingssteder for raketter og hjemmene til høytstående militante palestinere.

* Tallet på drepte personer på Gazastripen har lørdag nådd 121, ifølge palestinske helsearbeidere. Ingen har blitt drept av rakettangrepene mot Israel.

* Tirsdag ba statsminister Benjamin Netanyahu hæren forberede en bakkeoffensiv mot Gaza. Israel har kalt inn 40 000 soldater ved grensa til Gaza.

* Hamas har erklært at alle israelere nå er et mål og avfyrt flere hundre raketter mot Israel.

* Drap og hevndrap på flere israelske og palestinske tenåringer har igjen økt spenningen mellom palestinere og israelere.

* Statsminister Netanyahu sier at våpenhvile ikke er på agendaen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer