Her blir huset til Samir bombet sønder og sammen

Skal ha fått telefonbeskjed fra Israel om at han fikk 15 minutter på å evakuere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/SHUAFAT (Dagbladet): Det israelske forsvaret (IDF) sier de ikke kommer til å slutte og gå målrettet etter bygninger de mistenker huser Hamas-medlemmer, våpen eller annet utstyr som benyttes i krigføringen.

I dag ble huset til Samir Nofal bombet sønder og sammen i Gaza by. 15 minutter tidligere skal mannen ha fått en telefon fra det isralske forsvaret om at huset hans ville bli bombet om et kvarter før det ble truffet av et mindre missil, melder nyhetsbyrået Gazan al-Watania , videreformidlet av nyhetsbyrået Reuters.

Nofal evakuerte familien og naboene sine akkurat i tide før et F-16 jagerfly drønnet over området og sendte to bomber på huset hans.

Israelernes taktikk har fått navnet «knock on door» eller «banke på døra» fordi de sender et missil ut eksplosiver på huset først for å angivelig varsle.

Flere ganger har det ikke holdt for at barn, mødre, fedre og andre sivile har blitt drept av Isral-bomber. Tirsdag ble det katastrofalt da åtte palestinere i samme familie ble drept ved en feil.

DAGBLADETS TEAM I ISRAEL: Line Fransson og Tomm W. Christiansen.
DAGBLADETS TEAM I ISRAEL: Line Fransson og Tomm W. Christiansen. Vis mer

Kuware-familien ble utslettet av den samme taktikken. De ble advart på telefon og varslet om den eksplosivløse raketten. De forlot huset, men trodde faren var over før hovedangrepet kom. Seks av de åtte var barn. Israel har innrømmet feiltakelsen. Bakgrunnen var at et Kuware-medlemmene skal ha vært aktiv i Hamas.

Den israelske menneskerettsorganisasjonen B'Tselem mener at Israels angrep på sivile boliger er et brudd på folkeretten, melder NTB..

Den israelske avisa Haaretz melder at 121 personer har blitt drept siden angrepene mot Gazastripen startet tirsdag denne uka. Nyhetsbyrået Reuters melder det samme. Nærmere 1000 mennesker skal være skadd.

Dagbladets reporterteam Line Fransson og Tomm W. Christiansen rapporterte tidligere i dag fra byen Shuafat i det okkuperte Øst-Jerusalem. Faren til 16 år gamle Mohamed Abu Khdeir, gutten som ble brent levende av ytterliggående israelske ungdommer, er klar på at det er den militære overmakten som må ta initiativet til fred.

- Vi ønsker ingen ny intifada. Men det er helt opp til den sterke parten, til de israelske okkupantene å stoppe krigen i Gaza og trekke seg ut av den okkuperte Vestbredden. Bare sånn kan vi få fred, sier avdøde Mohameds far, Hussein Abu Khdeir til Dagbladet.