Kampene i Mosul

Her blir IS bombet sønder og sammen

30 militante islamister drept i kamper i dag.

BOMBES FRA LUFTA: Irakiske, kurdiske og amerikanske styrker forsøker å gjenerobre østlige deler av den irakiske byen Mosul fra IS. Videoen viser luftangrep mot byen. Video: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Irakiske sikkerhetsstyrker har, med støtte av den amerikanskledde luftstyrken, tatt kontroll over to distrikter i det østlige Mosul lørdag, skriver Reuters.

Drepte 30 islamister

I en oppsiktsvekkende video gjort tilgjengelig ser man hvordan de irakiske bakkestyrkene får solid luftstøtte fra luftstyrkene, som regelrett bomber IS sønder og sammen.

I kampene lørdag skal til sammen 30 militante islamister ha blitt drept. I tillegg skal ni selvmordsbombebiler, utplassert av IS, ha blitt ødelagt.

Kampene rundt Mosul har pågått i nesten fire uker. Målet er å drive IS ut av byen, som er den største under IS' kontroll for øyeblikket.

100 000 irakere, støttet av tusenvis av vestlige bakkemannskaper, deltar i kampen mot IS i Mosul.

De irakiske sikkerhetsstyrkene rykker også framover på den nordlige og østlige fronten nær byen, og håper å kunne åpne nye fronter i byen for å sette IS under ytterligere press.

- Intense kamper

USA bidrar med støtte i form av jetfly og Apache-helikoptre.

- Denne morgenen er kampene intense. Vi forsøker å befeste våre stillinger i Arbajiyah før vi fortsetter angrepet vårt mot Al-Bakr, sier oberstløytnant Muntadhar Salem i de irakiske spesialstyrkene, ifølge NTB.

Arbajiyah ligger lengst øst i Mosul, i byens utkant. Irakiske spesialstyrker utførte angrep i Arbajiyah også fredag. Salem sier at styrkene lørdag har kontroll over bydelen.

Så langt har ikke de irakiske styrkene tatt seg inn i selve byen, som har vært under IS kontroll siden sommeren 2014.

Det er ventet at det kan ta flere uker, om ikke måneder, før de irakiske styrkene, med hjelp fra kurdiske styrker, sjimuslimsk og sunnimuslimsk milits, samt den amerikansledde luftkoallisjonen, kan klare å gjenerobre storbyen.