Her blir Jan Helge tatt av bølgen

Skulle bare ut og ta bilder av sjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Jan Helge Johansen skulle ut ved 13-tida i dag for å ta bilder av uværet i Svolvær. Han sto på moloen da en stor bølge feide ham ned i havet.

- Det er utrolige krefter ute og går, så jeg vil advare andre mot å gjøre den samme tabben som jeg. Da bølgen kom skulle jeg selvsagt kastet meg inn til veggen langs moloen, og ikke gått ut mot kanten, sier Johansen til Lofotposten.

- Noen må ha holdt en hånd over meg, for det er helt utrolig at jeg ikke brakk et eller annet på turen ned i steinura. Da jeg datt ned på moloen og deretter over kanten fløy det mange tanker gjennom hodet. «I beste fall knekker jeg ett eller annet, i verste fall er dette min siste time.»

- Jeg endte opp nede i havet, men kjente at jeg var like hel og klatret på land igjen. Da kom det folk løpende til og hjalp meg opp på moloen.

Arne Østigård var også ute for å fotografere, og ble vitne til ulykken.

- Sønnen min var på besøk og vi var ute for å ta bilder av sjøen. Vi så tre personer foran oss. Sjøen slo over dem. To av dem løp mot oss, mens den siste ble stående igjen, sier Østigård, som har tatt bildet øverst i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer