Her blir Jan Helge tatt av bølgen

Skulle bare ut og ta bilder av sjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jan Helge Johansen skulle ut ved 13-tida i dag for å ta bilder av uværet i Svolvær. Han sto på moloen da en stor bølge feide ham ned i havet.

- Det er utrolige krefter ute og går, så jeg vil advare andre mot å gjøre den samme tabben som jeg. Da bølgen kom skulle jeg selvsagt kastet meg inn til veggen langs moloen, og ikke gått ut mot kanten, sier Johansen til Lofotposten.

- Noen må ha holdt en hånd over meg, for det er helt utrolig at jeg ikke brakk et eller annet på turen ned i steinura. Da jeg datt ned på moloen og deretter over kanten fløy det mange tanker gjennom hodet. «I beste fall knekker jeg ett eller annet, i verste fall er dette min siste time.»

- Jeg endte opp nede i havet, men kjente at jeg var like hel og klatret på land igjen. Da kom det folk løpende til og hjalp meg opp på moloen.

Arne Østigård var også ute for å fotografere, og ble vitne til ulykken.

- Sønnen min var på besøk og vi var ute for å ta bilder av sjøen. Vi så tre personer foran oss. Sjøen slo over dem. To av dem løp mot oss, mens den siste ble stående igjen, sier Østigård, som har tatt bildet øverst i saken.

- Jeg tok et bilde av personen som ble stående, og registrerte ikke at sjøen tok ham før noen ropte «Hvor ble det av ham». Sønnen min, som jobber i Forsvaret, løp fram sammen med en av de andre, og de fikk dratt ham opp.

- Bildet er tatt bare sekunder før ulykken skjedde. Heldigvis gikk det bra, sier Østigård til Dagbladet.no.

Foto: Arne Østigård
Foto: Arne Østigård Vis mer
Her blir Jan Helge tatt av bølgen