Her blir «Jesus» kastet ut av gudstjenesten på direktesendt tv

Forsvant sporløst fra kirka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det var helt sjukt. I dag har jeg vært vitne til en kirkeverge som bar «Jesus» ut av kirka, og en annen verge som slo «Jesus» med bibelen, sier den svenske artisten Frej Larsson til Dagbladet.

Han var til stede på høymessen i Växjö domkirke i Sverige, som også ble direktesendt på SVT

Få minutter inn i gudstjenesten kom det plutselig en barføtt mann kledd som «Jesus» gående opp kirkegulvet. Bak kom kameraten som skulle filme det hele, skriver Expressen.

Frej Larsson, som satt inne i kirka for å følge gudstjenesten, fikk også filmet hele seansen.

Se videoen øverst i saken!

Jesus-karakteren rakk ikke å komme langt, og sammen med sin kumpan ble han etter kort tid kastet ut av to kirkeverger.

- Forstyrret ikke gudstjenesten - Jeg vet ikke hva som skjedde, jeg sto framme ved alteret. Men jeg hørte noe bråk, det var vel en salmebok som gikk i gulvet tror jeg. Men det forstyrret ikke for gudstjenesten, sier biskop Jan-Olof Johansson til Expressen.

Frej Larsson har aldri vært spesielt religiøs, men forteller lattermild at han aldri har vært nærmere å tro på Jesus.

- Samtidig som biskopen og hele kirka messer «Kristus er oppstanden! — Ja, han er sannelig oppstanden», slås kirkedøren opp, lyset flommer inn i kirka, og en mann i hvitt klede kommer opp kirkegulvet, sier Larsson.

Forsvant sporløst De to som sto bak stuntet ble raskt tatt hånd om og eskortert ut av kirka, men forsvant sporløst da kirkevergene sa de skulle ringe politiet.

Klokka 10. 28 ble politiet i Växjö varslet.

- Forholdet ble anmeldt, men vi sendte ikke en patrulje til stedet ettersom de to personene hadde stukket av. Nå forsøker vi å finne identiteten på de to, forteller Kim Hild, pressetalsmann for region syd i det svenske politiet, til Dagbladet.