Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her blir Kim angrepet av LOL-kvinnen (28) og spamassøren (25) i køen på flyplassen

Diplomatkrigen akselererer mellom Malaysia og Nord-Korea, som forlanger å få møte de mistenkte.

FORGIFTET: Broren til Nord-Koreas diktator Kim Jong-un, 45 år gamle Kim Jong-nam, ble drept på den internasjonale flyplassen i Kuala Lumpur tirsdag da han trolig fikk kastet giftig væske i ansiktet. Overvåkningsvideo av det som trolig er forgiftningen, er blitt lekket på nettet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Myndighetene i Malaysia skal offentliggjøre alle detaljer fra obduksjonen etter dødsfallet til Kim Jong-nam forrige mandag, opplyste Malaysias helseminister i dag, ifølge landets største avis The Star.

Han kom ikke med noe tidspunkt for når obduksjonsrapporten er klar, men første tv-sendte videoklipp fra overvåkningskameraene fra flyplassen i hovedstaden Kuala Lumpur, gir et bedre bilde av hva som skjedde.

Selv om den tekniske kvaliteten avtar jo nærmere selve angrepet skjer.

Den japanske tv-stasjonen Fuji TV viser de første overvåkningsbildene av angrepet på Nord-Koreas utstøtte dynastiarving Kim Jong-nam (45) sist mandag.

Sjekker avgangstider

Først på den sammensatte videoen kommer Kim Jong-nam tydelig inn i bildet fra høyre i lys dress.

TØYSTYKKE FOR ANSIKTET: En av de pågrepne kvinnene, den såkalte LOL-kvinnen i hvit t-skjorte fanget opp i overvåkningskamera idet hun presser et tekststykket mot ansiktet til Kim Jong-nam mens han står i innsjekkingskø på flyplassen i Kuala Lumpur sist mandag. Foto: Overvåkningskamerae/Fuji TV/Rex Features/NTB Scanpix. 
TØYSTYKKE FOR ANSIKTET: En av de pågrepne kvinnene, den såkalte LOL-kvinnen i hvit t-skjorte fanget opp i overvåkningskamera idet hun presser et tekststykket mot ansiktet til Kim Jong-nam mens han står i innsjekkingskø på flyplassen i Kuala Lumpur sist mandag. Foto: Overvåkningskamerae/Fuji TV/Rex Features/NTB Scanpix.  Vis mer

Han skal hjem til kone og to barn i sitt eksil på den kinesiske gamblerøya Macao. Kim Jung-nam stopper for å sjekke en skjerm.

GIFTKVINNE 1: Doan Thin Huang, 28 år. ansatt i underholdningsbransjen, vietnamesisk pass, er ifølge malaysisk politi en av kvinnene som angrep Kim Jong-nam. Hun ble først kjent som LOL-kvinnen på grunn av påskriften på t-skjorta. Foto: Malaysisk politi/Rex Features/NTB Scanpix.
GIFTKVINNE 1: Doan Thin Huang, 28 år. ansatt i underholdningsbransjen, vietnamesisk pass, er ifølge malaysisk politi en av kvinnene som angrep Kim Jong-nam. Hun ble først kjent som LOL-kvinnen på grunn av påskriften på t-skjorta. Foto: Malaysisk politi/Rex Features/NTB Scanpix. Vis mer

Så stiller han seg i en kø, og like etter blir han intetanende angrepet av to kvinner som trykker et tøystykke eller lignende mot ansiktet hans, samtidig som de trolig sprayer eller smører en gift i ansiktet hans.

En av angriperne er trolig den såkalte LOL-kvinnen i lys hvit t-skjorte. Hun er identifisert av politiet i Malaysia til å være en 28 år gammel kvinne med vietnamesisk pass og «med jobb i underholdningsindustrien».

Den andre kvinnen skal være fra Indonesia, 25 år gammel og med «spamassør» som yrke.

GIFTKVINNE 2: Siti Aisyah, 25 år gammel spamassør med indonesisk pass, er ifølge politiet i Malyasia en av de to kvinnene som angrep Kim Jong-nam på flyplassen. Foto: Malaysisk politi/Rex Features/NTB Scanpix.
GIFTKVINNE 2: Siti Aisyah, 25 år gammel spamassør med indonesisk pass, er ifølge politiet i Malyasia en av de to kvinnene som angrep Kim Jong-nam på flyplassen. Foto: Malaysisk politi/Rex Features/NTB Scanpix. Vis mer

Flere øyenvitner har fortalt at Kim Jong-nam raskt segnet om, og at han virket bevisstløs da han ble rullet bort i rullestol.

To menn er også pågrepet - en fra Malaysia og en fra Nord-Korea. Fire menn fra Nord-Korea er etterlyst med navn og bilde.

Politiet i Malaysia er sikre på at de har rømt landet.

De første meldingene om overfallet på flyplasssen fortalte at de to kvinnene hadde angrepet Kim Jung-nam med giftsprøyter.

De siste dagene har The Star og internasjonale medier rapportert om at Kim Jong-nam har pustet inn en hurtigvirkende gift.

Allerede det første døgnet etter overfallet opplyste malaysiske myndigheter at Kim Jong-nam var livløs i ambulansen på vei til sykehuset.

Kamp om liket

Den diplomatiske krigen mellom Nord-Korea og Malaysia har akselerert de siste dagene

Malaysia kalte hjem landets ambassadør i Nord-Korea, og i dag var Nord-Koreas ambassadør til Malaysia, Kang Chol, innkalt på teppet til makthaverne i hovedstaden Kuala Lumpur.

Før møtet uttalte ambassadøren ifølge The Star at Nord-Korea ikke stoler på etterforskningen til politiet i Malaysia, som de mener driver et samrøre med Sør-Korea.

Han beskyldte også Malaysia for å trakassere nordkoreanske borgere i landet - med henvisning til at en 47 år gammel mann fra Nord-Korea er, pågrepet og mistenkt i saken.

Ambassadøren hevder også at malaysisk politi har banket opp 47-åringens tenåringssønn.

MISTENKT OG PÅGREPET:  Ri Jong Chol, 47 år gammel it-arbeider fra Nord-Korea, er en av de fire som er pågrepet for angrepet på Kim Jong-nam. Trakassering, sier Nord-Koreas ambasasadør om pågripelsen og behandling av sønnen hans. Foto: Malaysisk politi/Rex Features/NTB Scanpix.
MISTENKT OG PÅGREPET:  Ri Jong Chol, 47 år gammel it-arbeider fra Nord-Korea, er en av de fire som er pågrepet for angrepet på Kim Jong-nam. Trakassering, sier Nord-Koreas ambasasadør om pågripelsen og behandling av sønnen hans. Foto: Malaysisk politi/Rex Features/NTB Scanpix. Vis mer

Nå krever Nord-Korea at landets representanter får møte de fire som er pågrepet og mistenkt for attentatet.

Myndighetene i Malaysia ba først om en DNA-prøve fra Nord-Korea for å kunne bekrefte identiteten til Kim Jung-nam.

Svar: nei.

Nord-Korea har krevd liket utlevert.

Svar: nei.

STOREBROR OG DIKTATOREN: Kim Jong-nam (til venstre) og Kim Jong-un. Foto: AP/NTB Scanpix.
STOREBROR OG DIKTATOREN: Kim Jong-nam (til venstre) og Kim Jong-un. Foto: AP/NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling