PÅGREPET: 55-åringen ble pågrepet da han meldte seg selv for politiet i 23-tiden lørdag. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix
PÅGREPET: 55-åringen ble pågrepet da han meldte seg selv for politiet i 23-tiden lørdag. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpixVis mer

Her blir knivmannen i Larvik tatt med av politiet

55-åring fengslet etter knivstikking av 40-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 55 år gamle mannen som er siktet for å ha knivstukket en 40-årig mann i Larvik lørdag kveld, ble varetektsfengslet i to uker i Tønsberg tingrett mandag.

I tillegg må mannen sitte i isolasjon den første uken, og han er ilagt brev- og besøksforbud. Politiet begjærte ham varetektsfengslet i fire uker, men retten besluttet altså at han kan sitte i varetekt fram til mandag 28. april.

Av hensyn til etterforskningen gikk det korte rettsmøtet for lukkede dører. Kjennelsen er unntatt offentlighet på grunn av faren for bevisforspillelse.

Alvorlig skadd 55-åringen ble pågrepet da han meldte seg selv for politiet i 23-tiden lørdag. Han ble avhørt søndag.

40-åringen ble påført flere stikk i overkroppen i en leilighet på Nanset i Larvik lørdag. Han ble kjørt med ambulanse til sykehuset i Tønsberg, som mandag morgen meldte at tilstanden hans er alvorlig, men stabil.

Han var ved bevissthet da politiet kom til åstedet like før klokka 22.

Dannet seg et bilde Politiadvokat Fredrik Borg Johannessen ved Larvik politistasjon sier til NTB at de har dannet seg et bilde av hendelsesforløpet.

- Så vil etterforskningen enten bekrefte eller avkrefte det bildet. Vi har ikke grunn til å tro at det er flere involverte i dette enn de to mennene, sier han.

Det er tatt rutinemessig blodprøver i saken, men politiet hadde mandag ikke mottatt noen resultater fra disse.

Borg Johannessen sier at det ikke er noe som tilsier at de to er tilknyttet noe bestemt miljø. Ingen av dem er heller kjent av politiet fra før.

Flere vitner samt mannen som ble knivstukket skal avhøres.

- Det gjelder både personer i og rundt leiligheten, sier politiadvokaten.

Etter påske Det var mandag uklart om det vil bli foretatt noen avhør av 55-åringen i løpet av påskeuken.

Han var selv til stede under fengslingsmøtet i Tønsberg sammen med sin forsvarer, advokat Nils Petter Aar Jacobsen. Forsvareren ønsket mandag ikke å kommentere saken overfor NTB.

Politiadvokat Fredrik Borg Johannessen skrev politiets begjæring, mens politiadvokat Knut Christian Braae-Johannessen møtte for påtalemyndigheten i Tønsberg tingrett.

Etterforskningen ledes av politiinspektør Magnar Pedersen ved Larvik politistasjon.

(NTB)

TIL SYKEHUS: 40-åringen ble påført flere stikk i overkroppen i en leilighet på Nanset i Larvik lørdag. Han ble kjørt med ambulanse til sykehuset i Tønsberg, som mandag morgen meldte at tilstanden hans er alvorlig, men stabil. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix
TIL SYKEHUS: 40-åringen ble påført flere stikk i overkroppen i en leilighet på Nanset i Larvik lørdag. Han ble kjørt med ambulanse til sykehuset i Tønsberg, som mandag morgen meldte at tilstanden hans er alvorlig, men stabil. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix Vis mer