REDDES UT:  Her har mannskapet på fiskeskøyta festet et reip over til soverommet for å redde ut Kyrre Lyngdal. FOTO: ESPEN LYNGDAL.
REDDES UT: Her har mannskapet på fiskeskøyta festet et reip over til soverommet for å redde ut Kyrre Lyngdal. FOTO: ESPEN LYNGDAL.Vis mer

Her blir Kyrre (61) reddet ut av soverommet

Nevøen oppdaget onkelens hus ute i Lyngenfjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Her er fiskerne i gang med aksjonen for å berge Kyrre Lyngdal (61) fra soverommet i toppetasjen over i fiskeskøyta.

Bildet er tatt av nevøen Espen Lyngdal (36) en halv time etter at jordraset i Lyngseidet hadde feiet onskelens hus langt ut i Lyngenfjorden.

Bildet er tatt før politiet og de tilkalte redningsmannskapene var kommet på plass - og før Kyrre Lyngdal var berget ut av vinduet oppunder mønet.

Her har mannskapet festet et reip mellom baugen på båten og soveromsvinduet.

- Jeg var på vei hjem til Lyngseidet fra jobb sånn rundt klokka 15.45. Da la jeg først merke til at noen busker og trær begynte å røre på seg. Så begynte raset, og jeg måtte snu bilen og kjøre en annen vei. Da fikk jeg se ut hus som lå og fløt ute i fjorden, sier Espen Lyngdal Dagbladet.

Onkels bil ute i raset Da han så over på den andre siden, skjønte han hvor huset kom fra.

- Jeg så at det hadde rast fra tomta til onkel Kåre. Jeg så tørkestativet på kanten, og det ligger bak huset. Så lå det en hvit Nissan Sunny ute i raset, samme som onkel Kåre. Da var det ikke så vanskelig å kjenne igjen huset, sier nevøen.

Kyrre Lyngdal bor aleine i huset.

- Jeg pratet med datteren hans, som bor et par kilometer unna. Det var hun som fortalte at han sov på soverommet i den øverste etasjen, sier Espen Lyngdal.

Det andre huset er borte Fiskeskøyta lå til kai i Lyngseidet, og mannskapet kastet loss da de så hva som hadde skjedd.

- Det andre huset som gikk med raset på fjorden, så jeg ikke noe til. Det er visst helt ødelagt og borte på sjøen, sier Espen Lyngdal.

Kyrre Lyngdal ble behandlet av helsepersonell da han kom i land og deretter kjørt i ambulanse til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø.

Ikke alvorlig skadd - Det er en mann i 60-årene her til undersøkelse etter raset. Undersøkelsene er ikke ferdig, men det er ikke noe som tyder på alvorlig skade. Han blir på sykehuset over natt til observasjon, opplyser kommunikasjonsrådgiver Marit Einefjord ved UNN til Dagbladet.

Espen Lyngdal bor nærmere sentrum av Lyngseidet enn der raset sperrer veien til grenda Solhov, der onkelens hus forsvant.

- Det har aldri vært snakk om spesiell rasfare der det skjedde. Dette ligner på blåleire, sier Espen Lyngdal.

 ONKELS BIL:  Den hvite Nissan Sunny ligger ute i raset og tørkestativet fra hagen står på kanten av stupet. FOTO: ESPEN LYNGDAL.
ONKELS BIL: Den hvite Nissan Sunny ligger ute i raset og tørkestativet fra hagen står på kanten av stupet. FOTO: ESPEN LYNGDAL. Vis mer