SIKTET: En 24 år gammel lærer er siktet, mistenkt for å ha brukt og oppbevart narkotika i et klasserom på Lake Central High School i Chicago. Det hele ble filmet av en elev. Video: Will Rogers Vis mer

Her blir læreren tatt på fersken: Ble ført ut av skolen i håndjern

Hadde kjøpt kokain for 160 dollar samme morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En amerikansk lærer ble tatt på fersk gjerning da hun valgte å sniffe kokain i et klasserom.

Den unge læreren er tiltalt for besittelse av kokain og besittelse av redskaper til stoffmisbruk. Dette skriver Chicago Tribune.

Sniffet kokain
Onsdag forrige uke ble politiet tilkalt til Lake Central High School i Chicago. Elever hadde varslet rektor om en urovekkende hendelse. De hadde sett læreren sin sniffe kokain i et tomt klasserom.

Med hjelp fra en hundepatrulje gjorde politiet funn både i kvinnens skrivebord og hennes bil.

Kvinnen innrømmet at hun hadde kjøpt kokain for 160 dollar, altså rundt 1300 norske kroner, samme morgen. Hun ble ført vekk fra skolen i håndjern.

Elev filmet episoden
En av elevene filmet episoden gjennom vinduet på døra. Den ble delt på Snapchat, og siden har den spredt seg på internett.

- Hun satt i hjørnet og gjemte seg med en stol og bok, og det som ser ut til å være kokain. Hun delte opp stoffet, sier eleven som filmet episoden.

Han har uttalt seg til lokalmediet WGN9. Han ble så sjokkert over synet at han måtte se videoen flere ganger, før han innså at hans engelsklærer sniffet kokain på skolen.

Avhengig
Ifølge rettsdokumentene har læreren fortalt politiet at hun er avhengig av kokain, skriver Chicago Tribute.

Læreren fortalte at hun normalt kjøper stoff etter skoletid, men at hun følte seg dårlig og var nødt til å skaffe noe. Da hun ikke var i stand til å innta stoffet før skolen begynte, tok hun det med seg inn på arbeidsplassen.

Kvinnen påstår at hun låste døra til klasserommet, og at barna helt tilfeldig har sett henne gjennom vinduet.

«Vi er bekymret og triste over denne episoden, og vi er bekjent med at det (stoffmisbruk, journ.anm.) er et systematisk problem i vårt land», skriver skolestyreformann Janice Malchow i en e-post til Chicago Tribune.

Kvinnen har vært ansatt som engelsklærer ved skolen siden august 2016.