ARRESTERT: En mann blir arrester i Bergen for å ha kledd seg ut som terrorist. Foto: TipserVis merVis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Halloweenfest i Bergen:

Her blir mann i «bombevest» arrestert i Bergen

- Det var kanskje ikke det lureste kostymet, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere steder i landet fikk politiet en travel natt i forbindelse med halloween. I Bergen hadde enkelte gått litt for langt i å velge ut antrekk, og politiet så seg nødt til å arrestere en mann utkledd som terrorist.

- Flere ganger i løpet av kvelden fikk vi meldinger om en mann utkledd med bombevest i Bergen sentrum, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt Bjarne Rebnord til Dagbladet.

Like før midnatt ble mannen pågrepet utenfor et utested.

En hjemmelaget «bombevest»

- Han hadde kledd seg ut som terrorist og hadde på seg en slags hjemmelaget bombevest med masse ledninger og en boks på midten. I tillegg hadde han på seg en militærjakke og et skjerf over ansiktet, sier Rebnord.

Rebnord understreker at vesten i seg selv var ufarlig, men egnet til å skape frykt blant folk.

- Han ble tatt med til arresten, ble sittende i noen timer og ble sluppet ut med et forelegg i hånda, sier Rebnord og legger til:

- Det var kanskje ikke det lureste kostymet.

Mannen fikk forelegg for ordensforstyrrelser. Han skal også ha vært i besittelse av en kniv.

-Viste seg å være lekevåpen

Tidligere på kvelden var politiet også nødt til å gripe inn, da vitner meldte om en person med pistol i bukselinningen og maskingevær.

- Først var det et vitne som observerer en bil i sentrum, der et automatvåpen stikker ut på passasjersiden foran. Bilen parkerer, og vitnet ser en person som har pistol i buksa og maskingevær langs siden, uttalte operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt til Dagbladet i går kveld.

Det hele viste seg å være et kostyme.

- Vi har tatt beslag i. Personen er anmeldt. Selv om det er halloween er ikke dette bra i det hele tatt.