Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her blir Marie (17) angrepet av elg i skibakken: - Ekkelt!

Reddet av skihjelmen. 

- EKKELT:Da Marie Herdlevær og Ylva Berge hadde patruljevakt i skibakken i Lillehammer skjedde det noe uventet: En elg løp mot dem og sparket Marie gjentatte ganger. Hun slapp heldigvis fra hendelsen uten skader. Video: Ylva Berge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Marie Herdlevær (17) og Ylva Berge (17) går på alipnlinja ved Norges toppidrettsgymnas på Lillehammer. Torsdag kveld da de hadde patruljevakt i skibakken i Lillehammer, skjedde det noe uventet: En elg gikk til angrep på Marie.

Ylva filmet det hele på video, som du kan se øverst i saken.

- Løp mot oss

- Vi skulle opp og patruljere, og da vi kom rundt en sving sto det en elg der. Vi var sikre på at den skulle ut i skogen, så vi skulle bare rolig kjøre nedover bakken. Men så snudde den og løp mot oss i stedet, forteller Marie til Dagbladet.

Det var Gudbrandsdølen Dagningen som først skrev om hendelsen.

Reddet av hjelmen

Det neste som skjedde var at elgen løp mot henne og sparket. Da var det flaks - og kanskje livreddende - at hjelmen var på.

- Det første sparket traff meg ikke. Så sparket den en gang til, og da traff den ytterst på hjelmen min og på brillene. Jeg tror det kunne gått ille om jeg ikke hadde hatt hjelmen på, forteller Marie.

Jentene har ikke sett elg i området før, og syntes oppførselen var «rar og ekkel».

- Det var uventet at elgen kom mot oss, og ikke dro ut i skogen.

Jentene sto helt stille etter at elgen hadde sparket fra seg. Da den gikk litt unna, dro jentene nedover skibakken.

Det var flere personer til stede i anlegget, men ikke like nært som det de var.

- Elgen passerte også heistrasséen, og noen unge jenter så den og ble veldig redde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling