Her blir Marius matet til løvene

Dyreparken avslo bud på den 18 måneder gamle sjiraffen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Foran besøkende i dyreparken Zoo i København ble den 18 måneder gamle sjiraffen Marius i dag avlivet, til tross for stor pågang fra utenlandske dyreparker kunne overta dyret.

Flere dyrevernsorganisasjoner mente også avlivingen var uetisk.

Den friske sjiraffungen ble avlivet på grunn av et avlsprogrammet som skal forebygge innavl i dyreparken og i frykt for slagsmål som kan oppstå med for mange sjiraffer i et for lite område.

Saken fikk stor oppmerksomhet internasjonalt og dyreparker fra Storbritannia og Sverige, samt privatpersoner nådde ut til danskene der de ba om å overta sjiraffen. Noen la også inn bud på opp til 500 000 euro, tilsvarende 4.3 millioner norske kroner, for å overta dyret.

Flere tusen personer signerte underskriftskampanjen «Red Marius» på nett og ba om at dyrehagen ombestemte seg. Facebook-gruppa «Imod aflivning af giraffen fra Zoo i København?» har i skrivende stund over 3000 medlemmer. Der ble det invitert til demonstrasjon utenfor dyreparken i dag.

Rundt 50 tilskuere Ved titida i morges ble Marius lokket ut av stallen før veterinær Mads Bertelsen på kloss hold skjøt og avlivet Marius. Dette til tross for mye medieoppmerksomhet de siste dagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer