Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her blir Marius William (13) angrepet av en illsint tiur

- Den beit meg, men jeg var så gira at jeg ikke merket det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndagsturen på Heia bød på en helt spesiell opplevelse for naturinteresserte Marius William Waal Halvorsen (13) fra Ulefoss.

Sammen med mamma Linda og onkel Geir ble han angrepet av en stor tiur som ikke var særlig glad for besøk, skriver Kanalen.

- Jeg var litt småredd, for det var jo litt skremmende. Men det var veldig spennende og veldig gøy. Også er det tøft å få sånne bilder, da, sier 13-åringen til Dagbladet.

- Once in a lifetime For mamma Linda Waal sørget for å få opptrinnet dokumentert for ettertida.

- Det var en spesiell opplevelse som var veldig artig etterpå. Jeg tror ikke det er så mange som har hatt en tiur oppe på brystet. Dette er once in a lifetime, sier mora.

Det var onkel Geir som først så tre tiurer.

- Den ene, som var i en slags transe, kom raskt imot oss. Den var så rask at jeg snublet da jeg rygget bakover, og den hoppet så opp på meg. Den var forholdsvis rolig til å begynne med, men etter hvert ble den mer aggressiv og startet å bite. Det var litt skummelt og ikke like moro lenger. Til slutt måtte vi bare reise, for den store skogsfuglen hadde ingen planer om å gi seg, sier Marius William til Kanalen.

13-åringen syntes det var stor stas å fortelle om hendelsen til vennene sine og vise dem bilder og video.

- Ja, det var skikkelig tøft å vise fram, sier gutten som anslår at den parringsklare og hormonhissige fuglen veide mellom fire og fem kilo.

Fuglelidenskap Mora forteller at Marius William er svært naturinteressert.

TIL ANGREP: Marius William Waal Halvorsen (13) fra Ulefoss fikk en ekte naturopplevelse på søndagsturen. Foto: Linda Waal
TIL ANGREP: Marius William Waal Halvorsen (13) fra Ulefoss fikk en ekte naturopplevelse på søndagsturen. Foto: Linda Waal Vis mer

- Han elsker alt som har med natur å gjøre, og stikker ut så fort han får sjansen, sier hun til Dagbladet.

13-åringen er også mer en gjennomsnittlig interessert i fugler. Denne lidenskapen fikk han som seksåring, da mamma Linda kom hjem fra skolen hun jobber på med et knippe fuglebøker som skulle kastes, skriver lokalavisa.

Marius William har seks forskjellige hønsetyper hjemme, og ei måke som heter «Skrika» i låven hos bestemor.

- «Skrika» fant jeg i veien ved Sentrumsvingen. Utfra det jeg har lest om måker, så var den foreldreløs og ute av stand til å ta vare på seg selv. Da var det heldig når jeg kom syklende, sier Marius William.

13-åringen kom fra møtet med den illsinte tiuren uten varige mén. Men noen kutt ble det.

- Den beit meg i fingeren, men jeg var så gira at jeg ikke merket det der og da, sier den unge naturelskeren.

MANNEVOND: Tiuren syntes å ville ha skogen for seg sjøl. Foto: Linda Waal
MANNEVOND: Tiuren syntes å ville ha skogen for seg sjøl. Foto: Linda Waal Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!