Her blir massemorderen skutt - før han skal angripe kinoen

Folk i Texas venter på svaret - hva var motivet til mannen i 30-åra?

TEXAS-SKYTINGEN: Dramatisk video skal vise at politiet skyter og dreper gjerningspersonen etter skytingen i Texas natt til 1. september. Video: CNN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvem var mannen bak skytemassakren vest i den amerikanske delstaten Texas lørdag ettermiddag lokal tid - og hva var motivet?

Det er de to store spørsmålene som trolig kommer noen steg nærmere svar når Texas (sju timer bak norsk tid) og USA lysner av dag.

For politiet vet åpenbart hvem gjerningsmannen er.

- En hvit mann i midten av 30-åra, sa politisjef Michael Gerke i byen Odessa (100 000 innbyggere, derav mange studenter, også norske) på en pressekonferanse i natt.

Det amerikanske føderale politiet har foreløpig bare sagt at motivet er ukjent.

De blodige faktaene fra den siste massedrapssaken i USA: Sju døde - inkludert mannen som sto bak massakren. 19 skadde - derav fem kritisk skadde og to alvorlige skadde etter sykehusenes terminologi.

Hvem de fire andre drepte er, var heller ikke kjent søndag formiddag norsk tid - bortsatt fra at et universitet i Texas har gått ut og fortalt at en av deres studenter er blant dødsofrene.

Jentebarn skutt i ansiktet

Tre politimenn som ble truffet av gjerningsmannens kuler, er i «stabil tilstand», er politiets siste oppdatering om egne styrker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer