Her blir MDG-toppen bortvist av politiet

Foran Stortinget i dag fikk Arild Hermstad (MDG) merke på kroppen at politiet ikke sover i timen.

OPPLØSTE DEMONSTRASJON: Det skal ha vært opp mot 200 barn og unge framfor Stortinget i dag. I en spontant markering for klimaet grep Arild Hermstad (MDG) ordet. Da kom politiet. Foto: MDG
OPPLØSTE DEMONSTRASJON: Det skal ha vært opp mot 200 barn og unge framfor Stortinget i dag. I en spontant markering for klimaet grep Arild Hermstad (MDG) ordet. Da kom politiet. Foto: MDG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Nå har jeg nettopp avlevert telefonnummer og personalia til politiet, forteller MDGs Arild Hermstad til Dagbladet.

Den tidligere lederen av Framtiden i våre hender (FIVH) var på vei for å tale på en avtalt klimamarkering i regi av Grønne studenter da han så den spontane klimasamlingen framfor Stortinget i dag. Elever streiket for klimaet i over 1600 byer over hele verden i dag. I Oslo hadde cirka 200 av dem samlet seg framfor Stortinget.

Hermstad og Grønne studenter ba om lov til å flytte sin markering bort til de streikende elevene, og fikk ja.

- Problemet var bare at markeringen ikke hadde fått tillatelse. Etterhvert begynte det å samle seg ganske mange folk, og til slutt kom politiet, sier Hermstad.

Søvnig forsamling

Det var nemlig Søvnforeningen som hadde fått myndighetenes tillatelse til å stå på Eidsvolls plass framfor Stortinget i dag. Foreningen jobber for «bedre søvn - våken hverdag», ifølge egen nettside, og ble nå tatt på senga av klimaungdommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.